Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2021 | Ημέρα 11η: Οπου ο Μπιλ Μάρεϊ... έφερε το Ηρώδειο στην Κρουαζέτ

στα 10

Ολα όσα συνέβησαν την Παρασκευή, 16 Ιουλίου, στο κόκκινο χαλί, τις αίθουσες και τα παρασκήνια του 74ου Φεστιβάλ Καννών.

Flix Team
Κάννες 2021 | Ημέρα 11η: Οπου ο Μπιλ Μάρεϊ... έφερε το Ηρώδειο στην Κρουαζέτ

Μπορεί το 74o Φεστιβάλ των Καννών να κοντεύει στο τέλος του, αλλά μέχρι και δυο μέρες πριν την τελευταία, δεν σταματά να προσφέρει λάμψη, ενδιαφέρουσες ταινίες που συζητιούνται, σταρ, photocall, χαμόγελα στο κόκκινο χαλί.

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 6 ως και τις 17 Ιουλίου. Το Flix θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2021 εδώ.

Σχεδόν Αθηναίος

Εγινε η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «New Worlds: The Cradle of Civilization», στις Ειδικές Προβολές του επίσημου προγράμματος του φεστιβάλ, το ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει την προετοιμασία και την παράσταση του Μπιλ Μάρεϊ και του Γιαν Βόγκλερ, πριν τρία χρόνια, στο Ηρώδειο. Η ταινία χει ως συμπαραγωγό της τη Neda Film της Αμάντας Λιβανού και η προώθησή της υποστηρίζεται από τη διεύθυνση Hellas Film του ΕΚΚ. Εξ ου και ο Μπιλ Μάρεϊ συναντήθηκε με εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου στο Ελληνικό Περίπτερο για να τους μιλήσει όχι μόνο για την ταινία, αλλά και για τις εμπειρίες του στην Αθήνα. Φωτογραφίες παρακάτω κι έμφαση στο πουκάμισο.

cannes 2021 bill murray 607

cannes 2021 bill murray 607

bill murray 607

bill murray 607

Ας σεβόμαστε τον θεατή

Ο Στιβ ΜακΚουιν είναι από τους δημιουργούς που έφτιαξαν το όνομά τους στο Φεστιβάλ Καννών - ήταν το 2008 όταν κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα με το «Hunger» κι ο κόσμος άρχισε ν' αναρωτιέται για τον Βρετανό σκηνοθέτη και τον... όχι κι άσχημο πρωταγωνιστή του, Μάικλ Φασμπέντερ. Σήμερα, ο Στιβ ΜακΚουιν έδωσε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, ένα προσωπικό masterclass, μετά την ειδική προβολή του «Lovers Rock» από τις πέντε ταινίες του «Small Axe». «Ως καλλιτέχνης, έρχεσαι εδώ για να παρουσιάσεις μια οπτική ματιά,» είπε ο ΜακΚουιν. «Εγώ αναζητώ εικόνες, τη σύνθεσή τους: αυτό με συνέπαιρνε ανέκαθεν. Μπορείς να βλέπεις έναν πίνακα κάθε πρωί και κάθε φορά να σου προκαλεί δέος. Η διαφορά μ' ένα σκηνοθέτη είναι ότι μπορείς να βάλεις δυο ή τρεις ήρωες σε μια σκηνή και το κοινό να το δει. Προσπαθείς να σέβεσαι τη νοημοσύνη του κοινού.»

cannes 2021 στιβ μακκουιν 607

Το τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα έδωσε τα βραβεία του

Είναι το αιχμηρό τμήμα του επίσημου προγράμματος, εκείνο που δίνει έδαφος σε νεότερες φωνές, σε προκλητικότερο σινεμά. Η φετινή Κριτική Επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της κι έδωσε τα βραβεία της, με Πρόεδρο την Αντρεα Αρνολντ και μέλη τους Μούνια Μεντούρ, Ελσα Ζιλμπερστάιν, Ντάνιελ Μπούρμαν και Μάικλ Κοβίνο. Να οι ταινίες που βράβευσαν:

cannes 2021 un certain regard 607

Βραβείο Ενα Κάποιο Βλέμμα «UNCLENCHING THE FISTS», Κίρα Κοβαλένκο
Βραβείο της Επιτροπής «GREAT FREEDOM», Σεμπάστιαν Μάιζε
Βραβείο Ensemble «GOOD MOTHER», Χαφσία Χερζί
Βραβείο Θάρρους «LA CIVIL», Τεοντόρα Ανα Μιχάι
Βραβείο Πρωτοτυπίας «LAMB», Βαλντιμάρ Γιόχανσον
Ειδική Μνεία «NOCHE DE FUEGO», Τατιάνα Χουέζο

fracture 607

Παράλληλα, το Queer Palm κέρδισε το «La Fracture» της Κατρίν Κορσινί. Στην ταινία, η Μαρίνα Φόις και η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι υποδύονται ένα ζευγάρι που μετά από ένα ατύχημα βρίσκεται στα επείγοντα ενός παρισινού νοσοκομείου την παραμονή μιας μεγάλης διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» και λίγο πριν την επέλαση του covid.

τίλντα σουίντον 607

Οσο για το PalmDog, φέτος απονεμήθηκε στα σκυλιά της ηρωίδας της Τίλντα Σουίντον, στο «The Souvenir II» της Νταϊάνα Χογκ.

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 6 ως και τις 17 Ιουλίου. Το Flix θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2021 εδώ.