Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: Η Κλερ Ντενί πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Cinefondation και του διαγωνιστικού μικρού μήκους

στα 10

Η Ναόμι Καουάσε και η Τζέιν Κάμπιον είναι ανάμεσα στις γυναίκες που κατείχαν την ίδια θέση στο παρελθόν.

Κάννες 2019: Η Κλερ Ντενί πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Cinefondation και του διαγωνιστικού μικρού μήκους

Η καινούργια της ταινία «High Life» έχει ήδη κάνει την πρεμιέρα της στο μεγαλύτερο τμήμα του πλανήτη -έρχεται στην Ελλάδα στις 11 Απριλίου- και με το επόμενο σχεδίο της, την μεταφορά του βιβλίου του Ντένις Τζόνσον «The Stars at Noon» -και πάλι με τον Ρόμπερτ Πάτινσον να πρωταγωνιστεί-, να αργεί ακόμη το timing μοιάζει εξαιρετικό για την γαλλίδα σκηνοθέτη να βρεθεί σε μια κριτική επιτροπή στις Κάννες.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2019: Ολες οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε στο φετινό φεστιβάλ

Τέσσερις ταινίες της σε ένα σύνολο 13 μεγάλου μήκους έχουν βρεθεί στο παρελθόν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ «έχοντας της δώσει μια ξεχωριστή θέση στο κινηματογραφικό τοπίο τα τελευταία 30 χρόνια», όπως γράφει το δελτίο τύπου που έστειλαν οι Κάννες και στο οποίο την περιγράφουν ως μια «αληθινά περιπετειώδη δημιουργό».

high life 607 High Life

Στις ήδη ανακοινωμένες θέσεις προέδρων άλλων τμημάτων του φετινού φεστιβάλ, ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου είναι ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο επίσημο διαγωνιστικό και η Ναντίν Λαμπακί Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα».

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών θα διεξαχθεί φέτος από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.