Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: «Ο Μύθος του Χρυσού Φοίνικα»

στα 10

Εκανε την πρεμιέρα του στην αίθουσα Bunuel χθες βράδυ το ντοκιμαντέρ «The Legend Of The Palme d’Or»του Αλέξις Βέλερ. Παρούσα στην επίσημη πρεμιέρα όλη η οικογένεια της Καρολίν Σοφέλ του Οίκου Chopard.

Flix Team
Κάννες 2015: «Ο Μύθος του Χρυσού Φοίνικα»

Χθες βράδυ, στην αίθουσα Μπουνιουέλ, το σπίτι του τμήματος «Cannes Classics» έγινε η επίσημη πρώτη του ντοκιμαντέρ «The Legend Of The Palme d’Or»του Αλέξις Βέλερ. Η Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Chopard που κατασκευάζει τα τελευταία χρόνια το Χρυσό Φοίνικα έδωσε το παρών, μαζί με τους γονείς της - ιδρυτικά μέλη του Οίκου.

Διαβάστε ακόμα: O Xρυσός Φοίνικας γιορτάζει τα 60 του χρόνια

Το σύμβολο του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στον κόσμο, το πρώτο βραβείο των Καννών, ο Χρυσός Φοίνικας, γιορτάζει φέτος τα 60 του χρόνια. O Αλέξις Βέλερ συνέθεσε ένα ντοκιμαντέρ, τόσο για το ίδιο το εμβληματικό βραβείο που δεν είχε πάντα τη σημερινή του μορφή, αλλά και για το θρύλο του - τι αυτό συμβολίζει για την πόλη των Καννών, το Φεστιβάλ, αλλά και τους δεκάδες αποδέκτες του μέσα στα χρόνια.

Από τον Μάρτιν Σκορσέζε μέχρι την Τζέιν Κάμπιον, κι από τον Κουέντιν Ταραντίνο μέχρι τους αδελφούς Νταρνέντ, οι κάτοχοι Χρυσού Φοίνικα εξηγούν πώς αυτός σημάδεψε την καριέρα τους.

.

Ο Βέλερ όμως μπαίνει και στα άδυτα των εργαστηρίων του Οίκου Chopard και παρακολουθεί τα στάδια κατασκευής του πολύτιμου βραβείου, εξετάζοντας τους συμβολισμούς των πολύτιμων υλικών και της κάθε τους λεπτομέρειας.

Διαβάστε επίσης: Kάννες 2015: Το Flix στην απονομή των Trophees Chopard

Την πρεμιέρα παρακολουθήσαν, ανάμεσα σε άλλους, η Αντι ΜακΝτάουελ και η Σοφί Μαρσό, φορώντας φυσικά δημιουργίες της Chopard.

The Legend Of The Palme d’Or 607

The Legend Of The Palme d’Or  607 1

The Legend Of The Palme d’Or 607 2

The Legend Of The Palme d’Or 607 2α

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: chopard