Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: Να γιατί ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ δεν ήρθε στο Φεστιβάλ

στα 10

Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ δεν ήρθε στις Κάννες. Και για να το κάνει ακόμη πιο αισθητό, έστειλε ένα βίντεο στο Φεστιβάλ, εξηγώντας ή μάλλον μπερδεύοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Κάννες 2014: Να γιατί ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ δεν ήρθε στο Φεστιβάλ

O Ζαν-Λικ Γκοντάρ δεν ήρθε στις Κάννες. Και αυτό ήταν μεγαλύτερο νέο, σχεδόν και από το ίδιο το «Adieu au Langage» που προβλήθηκε χθες στο Διαγωνιστικό τμήμα του 67ου Φεστιβάλ Καννών για να προσθέσει ακόμη ένα ακατανόητο φιλμικό πείραμα στην ήδη κατακερματισμένη φιλμογραφία του.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Adieu au Langage» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ.

Το ίδιο είχε κάνει και το 2010, όταν προβλήθηκε στο Φεστιβάλ το «Film Socialisme», τότε στέλνοντας ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε πως δεν θα παρευρεθεί στις Κάννες για «προβλήματα ελληνικού τύπου».

Φέτος, έφτιαξε ένα «Κινούμενο Γράμμα στον Ζιλ Ζακόμπ και τον Τιερί Φρεμό», τον απερχόμενο Πρόεδρο και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, το οποίο είναι σχεδόν σαν την ταινία του - ένα κολάζ από λέξεις, εικόνες (πολλές από δικές του ταινίες, όπως το «Alphaville») στο οποίο αναφέρει στην εισαγωγή:

«Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ που με προσκαλέσατε στο Φεστιβάλ, αλλά ξέρετε ότι δεν έχω πάρει μέρος στη διανομή μιας ταινίας για πολύ καιρό και δεν είμαι εκεί όπου νομίζετε ότι είμαι. Στην πραγματικότητα ακολουθώ ένα άλλο μονοπάτι. Κατοικώ σε άλλους κόσμους, μερικές φορές για χρόνια, ή για λίγα δευτερόλεπτα, υπό την προστασία των πιστών του σινεμά.»

Δείτε το βίντεο εδώ:


Διαβάστε ακόμη:

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει συνεχώς ό,τι θα συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες.