Industry

Επειδή στο «Call Me by Your Name» είναι πάντα καλοκαίρι

στα 10

Βλέπουμε, στο Vodafone TV, το «Να με Φωνάζεις με τ’ Ονομά σου» του Λούκα Γκουαντανίνο και χορεύουμε στο γκαζόν με τον Αρμι Χάμερ και τον Τίμοθι Σαλαμέ.

Flix Team
Επειδή στο «Call Me by Your Name» είναι πάντα καλοκαίρι

Το «Να με Φωνάζεις με τ’ Ονομά σου», υποψήφιο για 4 Οσκαρ, βραβευμένο για το σενάριο του Τζέιμς Αϊβορι, ήταν η ταινία που σημάδεψε τη σεζόν: μας έκανε να ξανανιώσουμε τον πρώτο μας έρωτα, μας θύμισε τα παστέλ πόλο των ‘80ς, μας έφερε δάκρυα στα μάτια και χαμόγελο στα χείλη: καλοκαιρινό, γιατί τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν το καλοκαίρι, πριν ντυθούν με τη μελαγχολία του χειμώνα.

Ιούνιο, βλέπουμε το «Να με Φωνάζεις με τ’ Ονομά σου» στο Vodafone TV και επιβεβαιώνουμε τη μαγική διάσταση της ταινίας.

call me by your name 607

Στο κέντρο της βρίσκονται ο Ελιο κι ο Ολιβερ, ο πρώτος ο 17χρονος γοητευτικός, πανέξυπνος, ικανός, διαβασμένος, ταλαντούχος γιος του καθηγητή Πέρλμαν που περνά τις μέρες του διαβάζοντας και παίζοντας μουσική και φλερτάροντας με τα κορίτσια. Ο δεύτερος, ένας 25χρονος τελειόφοιτος που έρχεται να βοηθήσει τον πατέρα του Ελιο για το καλοκαίρι, ένας εκ πρώτης όψεως γεμάτος αυτοπεποίθηση νεαρός Αμερικάνος, με γυμνασμένο σώμα κι ακόμη πιο γυμνασμένο πνεύμα.

Οι σχέση των δυο τους, θα χτιστεί γύρω από τα καλοκαιρινά τραπέζια, από τις βόλτες με τα ποδήλατα στην πόλη, από τις βουτιές στη στέρνα ή τη λίμνη και στο ίδιο μπάνιο που μοιράζονται τα διπλανά δωμάτιά τους. Μια σχέση που δείχνει περίπλοκη, αφού οι δύο τους μοιάζουν να έλκονται από μια αδιόρατη βαθιά δύναμη και την ίδια στιγμή να κοντράρονται σε έναν εγωιστικό ανταγωνισμό.

call me by your name 607

Μόνο που στην ουσία για τον έφηβο νεαρό και για τον μεγαλύτερο του ενήλικα άντρα, οι έξι εβδομάδες που θα περάσουν μαζί θα μεταμορφωθούν λίγο πριν τελειώσουν σε μια ερωτική σχέση που έχει εξίσου να κάνει με την σάρκα τους όσο και με το πνεύμα ή την καρδιά τους, μια μαινόμενη βουβή καταιγίδα που θα τους παρασύρει σε περιοχές που δεν γνωρίζουν, που μαζί τους τρομάζουν και τους μαγνητίζουν.

Βρισκόμαστε στα 1983 στην επαρχιακή Ιταλία και ένας έρωτας σαν αυτόν δεν μπορεί παρά να είναι μυστικός, όμως στην περίπτωση του Ελιο και του Ολιβερ, οι οποίοι θα ανταλλάξουν τον βαθύτερο εαυτό τους από το σώμα μέχρι και το όνομά τους, η βουή αυτής της καταιγίδας που θα τους μεταμορφώσει δεν μπορεί παρά να ακουστεί πιο πέρα από τους ίδιους.

Στο φιλμ του Γκουαντανίνο, η σεξουαλικότητα είναι ρευστή, αλλά ο έρωτας, η ένωση των δύο ηρώων του πηγαίνει πέρα από το φύλο τους. Ομως ακριβώς επειδή αυτή είναι μια ιστορία για τον έρωτα ανάμεσα σε δύο άντρες και μάλιστα πολύ νωρίς στην ζωή τους, δεν έχει τίποτα από την τετριμμένη ρουτίνα την ευτέλεια ενός συνηθισμένου ρομάντζου. Ο Ελιο κι ο Ολιβερ βιώνουν αυτόν τον έρωτα με όλο τους το είναι -όχι χωρίς εμπόδια, τα οποία πολλές φορές βάζουν οι ίδιοι- κι αυτό είναι που τον κάνει τόσο ξεχωριστό.

call me by your name 607

Οι περισσότεροι από εμάς φοβούνται να μην νιώσουν πόνο και για να προστατευτούν καταλήγουν να μην νιώθουν τίποτα, είναι περίπου τα λόγια που ο πατέρας του Ελιο του λέει πριν το καλοκαίρι τελειώσει κι αφού ο Ολιβερ έχει φύγει. Σε αυτή τη σκηνή της κουβέντας ή μάλλον του μονολόγου του πατέρα προς τον γιο του, βρίσκεται η αληθινή ψυχή και το μεγαλείο της ταινίας, μια στιγμή σπάνιας συγκίνησης, αλήθειας κι ομορφιάς, που θα έκανε τον κόσμο μας καλύτερο αν μπορούσαμε όλοι μας να ζήσουμε κάτι ανάλογο πέρα από τα βιβλία ή τις ταινίες.

Αλλά ακόμη κι εκεί, σε ταινίες σαν αυτή, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Συναντήστε ξανά τον Ελιο και τον Ολιβερ στο Vodafone TV, λικνιστείτε με Psychedelic Furs και «Love my Way», κολυμπήστε στα νερά του Σούφιαν Στίβενς κι αφήστε το καλοκαίρι να πάρει τον έλεγχο.

Δείτε το τρέιλερ του «Να με Φωνάζεις με τ' Ονομά σου»

Vodafone TV. Αγαπάς τον κινηματογράφο; Με το Vodafone TV θα νιώσεις σαν να σου έχουν χαρίσει το χρυσό εισιτήριο που δίνει πρόσβαση σε μια τεράστια ταινιοθήκη με χιλιάδες τίτλους ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που μπορείς να απολαύσεις τη στιγμή που θες. Ταινίες από τα μεγαλύτερα studios του Χόλιγουντ. Ταινίες που έσπασαν ταμεία. Ταινίες που κέρδισαν τα βραβεία. Ελληνικές ταινίες που έγραψαν τη δική τους ιστορία. Κλασικές ταινίες που έχεις χάσει ή δεν πρόλαβες ακόμα να δεις. Και φυσικά οι μεγαλύτερες πρεμιέρες νέων ταινιών αμέσως μετά την προβολή τους στις αίθουσες είναι όλες εδώ, στο Vodafone TV για να τις απολαύσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου τη στιγμή που εσύ θες.