Industry

Στην Καλιφόρνια, τα σινεμά προτείνεται ν' ανοίξουν με πληρότητα 25%

στα 10

Αυτή είναι η πρόταση του Υπουργείου Υγείας της πολιτείας - μένει να δούμε αν οι επαγγελματίες θα θεωρήσουν ότι αξίζει τον κόπο να εφαρμοστεί.

Στην Καλιφόρνια, τα σινεμά προτείνεται ν' ανοίξουν με πληρότητα 25%

Καθώς πολλές πολιτείες της Αμερικής ξεκινούν, σταδιακά, την άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Καλιφόρνια, το επίκεντρο του σινεμά, προσπαθεί να πάρει αποφάσεις για το άνοιγμα των κινηματογράφων.

Διαβάστε ακόμη: Τα γαλλικά σινεμά ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους στις 22 Ιουνίου

Η ημερομηνία που θα ξαναδεί, πιθανότατα, τα σινεμά να λειτουργούν είναι η 12η Ιουνίου - αλλά με αυστηρούς περιορισμούς. Το Υπουργείο Υγείας της πολιτείας της Καλιφόρνιας προτείνει, μεταξύ άλλων προδιαγραφών, οι κινηματογράφοι ν' ανοίξουν, διαθέτοντας μόνο το 25% των καθισμάτων τους, ή συνολικά έως 100 θεατές ανά αίθουσα. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι αλλά και το κοινό θα πρέπει να φορούν μάσκα από την είσοδο ως την έξοδο από την αίθουσα, αλλά και για να ψωνίσουν κάτι από το μπαρ.

Ο Κυβερνήτης της πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ, δεν έχει εκφραστεί ακόμα σχετικά: το να λειτουργήσουν το σινεμά με μια προδιαγεγραμμένη μείωση 75% είναι ένα σοβαρότατο πλήγμα για την επιχειρηματικότητα της περιοχής, ωστόσο η Καλιφόρνια είναι ένα μέρος-κλειδί για τη δημοσιότητα των ίδιων των ταινιών, που οι παραγωγοί δύσκολα θα θελήσουν να παρακάμψουν. Οπως σχολιάζαμε και την περασμένη εβδομάδα, η Αμερικανική Ενωση Αιθουσαρχών πιστεύει ότι ως τα μέσα Ιουλίου θα λειτουργεί το 90% των κινηματογράφων σε όλο τον κόσμο, μόνο που σημασία δεν έχει μόνο πόσα σινεμά θα είναι ανοιχτά, αλλά και πόσο κόσμο θα έχουν μέσα.