Buzz

Τα γαλλικά σινεμά ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους στις 22 Ιουνίου

στα 10

Περισσότερο από τρεις μήνες μετά το κλεισιμό τους, τα σινεμά της Γαλλίας ετοιμάζονται να ανοίξουν - με αυστηρούς όρους λειτουργίας.

Τα γαλλικά σινεμά ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους στις 22 Ιουνίου

Στις 22 Ιουνίου θα ανοίξουν τα γαλλικά σινεμά μετά από τρεις μήνες παύσης λόγω της πανδημίας του Covid-19. Συνολικά 2.054 αίθουσες (ανάμεσά τους και 232 multiplex) με 6.114 οθόνες ετοιμάζονται με την αγωνία του να καταφέρουν να επανακάμψουν. Μην ξεχνάμε ότι στη Γαλλία το σινεμά είναι μια από τις πιο προσοδοφόρες επιχειρήσεις - το 2019 το γαλλικό box office έκλεισε με 213 εκατομμύρια εισιτήρια.

Διαβάστε ακόμη: Η Αμερικανική Ενωση Αιθουσαρχών πιστεύει ότι ως τα μέσα Ιουλίου θα λειτουργεί το 90% των κινηματογράφων σε όλο τον κόσμο

french

Οι αίθουσες θα ανοίξουν ακολουθώντας τα υγειονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία των θεατών και των εργαζομένων σε αυτές. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, αλλά θα συνίσταται σε κοινόχρηστους χώρους και στα λόμπι των κινηματογράφων. Η πληρότητα των αιθουσών θα πρέπει να βρίσκεται περίπου στο μισό με μια θέση κενή και οριζόντια και κάθετα από τον κάθε θεατή. Αν μια οικογένεια ή παρέα καθίσει μαζί και πάλι μετά από αυτήν θα πρέπει να υπάρχει μια θέση κενή οριζόντια και δεξιά και αριστερά από την ομάδα των θεατών.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός θα πρέπει οι πολλαπλές αίθουσες του ίδιου κινηματογράφου να έχουν έτσι οργανωμένες τις ώρες έναρξης των προβολών ώστε να μην υπάρξει συγκέντρωση πολλών θεατών στους διαδρόμους και στα γκισέ των εισιτηρίων, αλλά και συχνό αερισμό των αιθουσών.

Τα σινεμά στη Γαλλία θα ανοίξουν με ταινίες που είχαν σταματήσει την προβολή τους το Μάρτιο, ενώ από τις 24 Ιουνίου και μετά θα κυκλοφορήσουν και νέοι τίτλοι, αν και οι Γάλλοι διανομείς έχουν συμφωνήσει σε μια περιορισμένη έξοδο ταινιών, προκειμένου να εξετάσουν πώς θα ανταποκριθεί το κοινό σε αυτούς τους πρώτους μήνες της επανέναρξης των κινηματογράφων.

Διαβάστε ακόμη: Επιστροφή και στο ελληνικό box office με την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»

french