Buzz

byNWR.com: O Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν ετοιμάζει το δικό του streaming site

στα 10

To οποίο με την γνωστή του μετριοπάθεια περιγράφει ως «έναν ανόθευτο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας προς την τέχνη».

byNWR.com: O Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν ετοιμάζει το δικό του streaming site

Η αλήθεια είναι πως ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, εκτός από σκηνοθέτης ταινιών όπως το «Drive» ή το «Neon Demon», είναι κι ένας παθιασμένος σινεφίλ, με γούστα που συχνά πηγαίνουν πολύ πιο μακριά από τις κεντρικές οδούς του mainstream, σε πιο παράξενες και άγνωστες απολαύσεις.

Το byNWR.com, το οποίο ο σκηνοθέτης ετοιμάζει σε συνεργασία με το mubi και την The Bureau, φιλοδοξώντας να βγει στον αέρα τον Φεβρουάριο του 2018, θα προβάλει επιλεγμένους κύκλους ταινιών από ολόκληρο τον κόσμο σε αποκατεστημένη μορφή, κλασσικές, αλλά όχι πάντα με τον τρόπο που ορίζουμε το κλασσικό.

Δείτε ακόμη: Το «Too Old to Die Young» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν είναι ένα νουάρ με… δεινόσαυρους;

Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν 607

Κάθε τέσσερις μήνες το site θα αλλάζει θεματική, καθώς και curator. Ο πρώτος από τους κύκλους του θα έχει τον τίτλο «Regional Renegades: exploitation gems from the Southern US» και θα είναι επιμελημένος από τον αμερικάνο δημοσιογράφο και συγγραφέα Τζίμι ΜακΝτόνου, με ταινίες όπως το «Nest of the Cuckoo Birds» του Μπερτ Γουίλιαμς από το 1965, ή το «Hot Thrills and Warm Chills» του Ντέιλ Μπάρι από το 1967.

nest of the cuckoo bird 607

Στους επόμενους κύκλους του συναντάμε «αποκατεστημένα και πρόσφατα αναγνωρισμένα φιλμ του ανεξάρτητου σινεμά», αλλά και «Christian scare films», δείχνοντας πως η γκάμα του περιεχομένου θα είναι αναμφίβολα πλούσια.

Το byNWR.com φιλοδοξεί εκτός από την διαδικτυακή του παρουσία να διοργανώνει και μια σειρά από προβολές IRL σε πόλεις ανά τον κόσμο φιλοδοξώντας να χρησιμοποιήσει το όνομα του Δανού σκηνοθέτη για να δημιουργήσει ένα νεό ξεχωριστό κινηματογραφικό brand.

Δείτε ακόμη: