Φεστιβάλ / Βραβεία

«Πεταλούδες»: Η τρίτη μεγάλου μήκους του Τόλγκα Καρατσελίκ, θριάμβευσε στο Sundance

στα 10

To φιλμ του Τούρκου σκηνοθέτη κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο διεθνές διαγωνιστικό.

«Πεταλούδες»: Η τρίτη μεγάλου μήκους του Τόλγκα Καρατσελίκ, θριάμβευσε στο Sundance

Γνώριμος στο ελληνικό κοινό, αφού και οι δυο προηγούμενες ταινίες του «Toll Booth» και «Ivy» έχουν προβληθεί στο Φετσιβάλ Θεσσαλονίκης κι ένας από τους σκηνοθέτες της γείτονας χώρας που αναδύθηκαν με ταχύτητα στην διεθνή σκηνή, ο Τόλγκα Καρατσελίκ κέρδισε μόλις το μεγάλο βραβείο στο Sundnace, με την καινούρια ταινία του «Butterlfies».

To φιλμ ακολουθεί τρία αδέλφια τα οποία χρόνια μετά αφού εγκατέλειψαν το χωριό όπου γεννήθηκαν, την οικογένεια και τους δεσμούς που τα ένωναν, συναντιούνται και πάλι στην οικογενειακή εστία, όταν ένα επείγον τηλεφώνημα από τον πατέρα τους, τους καλεί και πάλι στο χωριό τους.

Δείτε ακόμη: Loud and proud: Το «The Miseducation of Cameron Post» είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού Σάντανς

butterflies Tolga Karacelik 607

Εκεί θα πρέπει να γνωρίσουν από την αρχή ο ένας τον άλλον και να χτίσουν μια σχέση που να λειτουργεί σε μια οικογενειακή κωμωδία που μοιάζει αναμφίβολα μαύρη, αλλά και μαζί τρυφερή και γεμάτη απροσδόκητες στροφές όπως μπορείτε να δείτε στο πρώτο teaser της.

butterflies Tolga Karacelik 607

«Είμαι τριανταπέντε ετών και νιώθω ότι ο θάνατος είναι ακόμη μακριά» λέει ο Καρατσελίκ. «Κι όσο νιώθω πιο δυνατός από τον θάνατο ήθελα να γράψω μια κωμωδία στην οποία ο θάνατος να είναι ένας από τους χαρακτήρες, αλλά όχι τόσο σημαντικός ώστε να είναι πρωταγωνιστής. Στην κηδεία του θείου μου Μαζάρ, έβγαλα έναν λόγο κι ανάμεσα σε άλλα είπα: “Ηθελε πάντα να γίνει underground ποιητής. Τώρα τα κατάφερε”. Κανείς δεν γέλασε, αλλά εμένα μου φάνηκε αστείο και είμαι σίγουρος ότι αν ο Μαζάρ ήταν εκεί, θα το έβρισκε επίσης αστείο. Εκανα αυτή την ταινία γιατί ήθελα να κάνω τον Μαζάρ να χαμογελάσει».


Δείτε επίσης: