Φεστιβάλ / Βραβεία

«Brando With A Glass Eye»: Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Αντώνη Τσώνη κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Slamdance

στα 10

Θεαματικό ξεκίνημα για τον βραβευμένο σκηνοθέτη.

«Brando With A Glass Eye»: Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Αντώνη Τσώνη κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Slamdance

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αντώνη Τσώνη, «Brando With A Glass Eye», ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα της στο επίσημο πρόγραμμα μυθοπλασίας, στο πάντα τολμηρό Φεστιβάλ Slamdance, που γίνεται στη Γιούτα από τις 19 ως τις 26 Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, ο Λούκα (Γιάννης Νιάρρος), ένας ταλαντούχος ηθοποιός, ζει στην Αθήνα με τον αδελφό του, τον Αλέκο (Κώστας Νικούλι), σε δεινή οικονομική κατάσταση. Η ζωή του Λούκα θ' ανατραπεί με τραγικό τρόπο, όταν βρεθεί μπροστά στην ευκαιρία της ζωής του - μια πρόσκληση για να σπουδάσει τη Μέθοδο σε μια περίοπτη σχολή υποκριτικής στη Νέα Υόρκη. Για ν' αδράξουν την ευκαιρία να γλιτώσουν από τις δύσκολες συνθήκες τους, τ' αδέλφια θα κάνουν μια ένοπλη ληστεία που θα τους εξασφαλίσει τα χρήματα για το ταξίδι. Στη διάρκεια της ληστείας, ο Λούκα άθελά του πυροβολεί έναν αθώο περαστικό, τον Ηλία (Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος) και τον τραυματίζει σοβαρά. Τ' αδέλφια διαφεύγουν από την αστυνομία. Ο Λούκα επισκέπτεται τον Ηλία στο νοσοκομείο, με σκοπό να τον αποτρέψει από το να μιλήσει: απρόσμενα, όμως, θα γίνει φίλος του, χωρίς να του αποκαλύψει πως είναι ο ερασιτέχνης που τον πυροβόλησε.

brando with a glass eye

Βιογραφικό σημείωμα του σκηνοθέτη:

Γεννημένος στην Ελλάδα, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Αντώνης Τσώνης σπούδασε Νομική και Ιστορία και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Νομολογία στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία. Η αφηγηματική και οπτική έμπνευσή του προέρχεται από τον κινηματογραφικό Ιταλικό Νεορεαλισμό, τον γαλλικό ποιητικό ρεαλισμό και τον ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο του Νέου Κύματος της δεκαετίας του ’70. Ως σύγχρονος σκηνοθέτης, ο Αντώνης εστιάζει ιδιαίτερα σε ιστορίες που αφορούν χαρακτήρες που αγωνίζονται εκτοπισμένοι στο κοινωνικό περιθώριο. Οι θεματικές του είναι σύγχρονες και το ύφος του διαχρονικό - οι ιστορίες του θα μπορούσαν να διαδραματίζονται σε οποιαδήποτε γλώσσα ή σε οποιαδήποτε πόλη.

Οι δύο τελευταίες του ταινίες μικρού μήκους προβλήθηκαν σε περισσότερα από 100 φεστιβάλ κινηματογράφου και κέρδισαν πολλά βραβεία και υποψηφιότητες ανά τον κόσμο για το Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο, την Καλύτερη Σκηνοθεσία και την Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Τιμήθηκε με επίσημες προβολές, επίσημες συμμετοχές και βραβεία στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα, στο 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sulmona στην Ιταλία, στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Athens στο Οχάιο των ΗΠΑ, στο Flickerfest στην Αυστραλία, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην Ελλάδα, στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Magnolia στο Μισισίπι των ΗΠΑ και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.

Συντελεστές:

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Αντώνης Τσώνης | Ηθοποιοί: Γιάννης Νιάρρος, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Κώστας Νικούλι, Ξένια Ντάνια, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Τσορτέκης | Παραγωγοί: Τία Σπανός Τσώνης, Blake Northfield | Executive Producer: Μαρία Δρανδάκη, Παναγιώτης Φαφούτης, Wayne Blair, Peter Kallos | Φωτογραφία: Joerg Gruber | Μοντάζ: Peter Karrodus | Μουσική: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος | Σκηνικά: Μαίρη Μαρμαρινού, Ιωάννα Παπαδογιάννη | Line Producer: Λήδα Μπουζούκου | Production Manager: Γιώργος Ζερβάς | Μίξη Ηχου: Stuart Moreton | Κοστούμια: Νατάσσα Σαρρή | Colourist: Brett Mason | Post Productio: The Post Lounge

Brando With A Glass Eye