Buzz

Ο Μπραντ Πιτ κάνει το νέο... «Hunger Games»

στα 10

Τι κι αν πλησιάζει τα 53, κανείς δεν έχει αμφιβολλία ότι ο Μπραντ Πιτ μπορεί να τα βγάλει μια χαρά πέρα με τη young adult λογοτεχνία και τη μεταφορά της στο σινεμά.

Ο Μπραντ Πιτ κάνει το νέο... «Hunger Games»

Περιμένουμε να δούμε τον Μπραντ Πιτ ως ώριμο σύζυγο σε κρίση στο «By the Sea» της Αντζελίνα Τζολί. Αν περιμένουμε λίγο ακόμα, όμως, θα τον δούμε και στο νέο κινηματογραφικό προβλεπόμενο franchise που βασίζεται σ' ένα από τα δημοφιλέστερα young adult μυθιστορήματα φαντασίας. Η νέα του ταινία, στην οποία συμμετέχει και ως ηθοποιός, αλλά και ως παραγωγός με την εταιρεία του, Plan B, λέγεται «Illuminae» κι είναι διασκευή του βιβλίου των Εϊμι Κάουφμαν και Τζέι Κρίστοφ που κυκλοφόρησε μόλις αυτόν τον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμη: Ολη η ομορφιά στην οθόνη: Μπραντ Πιτ και Μαριόν Κοτιγιάρ μαζί στη νέα ταινία του Ζεμέκις

illuminae main

Η ιστορία παρακολουθεί ένα κορίτσι στην εφηβεία, hacker - αστέρι και τον φίλο της, που είναι πιλότος στην πολεμική αεροπορία. Καθώς οι δυο τους προσπαθούν να συντηρήσουν τη σχέση τους που αργοπεθαίνει, ανακαλύπτουν μια τεράστια συνωμοσία, ένα διαγαλαξιακό πόλεμο ενάντια σε μια εχθρική φυλή εξωγήινων, δείγματα τεχνητής νοημοσύνης που παίρνουν επιθετικές πρωτοβουλίες κι έναν ανεγέλεγκτο ιό. Επιπλέον, η αφήγηση ξετυλίγεται όχι απλώς από την πλευρά των έφηβων ηρώων, αλλά μέσω sms, μυστικών αρχείων και κρυφών επιστολών, συνδυάζοντας τη λογοτεχνική (η κινηματογραφική) δράση με κάθε είδους τεχνολογική και μη επικοινωνία. Το «Illuminae» είναι το πρώτο βιβλίο από τριλογία που, αν όλα πάνε καλά, θα μεταφερθεί ολόκληρη στο σινεμά.

Διαβάστε ακόμη: