Φεστιβάλ / Βραβεία

Bραβείο στο Φεστιβάλ του Slamdance για το «Fynbos» του Χάρη Πατραμάνη!

στα 10

Ειδική διάκριση για τη φωτογραφία του απέσπασε το «Fynbos» του Χάρη Πατραμάνη στο Φεστιβάλ του Slamdance που ολοκληρώθηκε στις 24 Ιανουαρίου με την τελετή απονομής των βραβείων του.

Bραβείο στο Φεστιβάλ του Slamdance για το «Fynbos» του Χάρη Πατραμάνη!

Ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής των βραβείων του χθες στις 24 Ιανουαρίου στο Παρκ Σίτι της Γιούτα το φετινό Φεστιβάλ του Slamdance που για δέκα ημέρες έκλεψε λίγο από την «ανεξάρτητη» λάμψη που μοιάζει να έχει χαθεί από το Sundance, συγκεντρώνοντας νέες δημιουργικές φωνές απ' όλον τον πλανήτη.

Ανάμεσα στις ταινίες που φιλοξένησε το Φεστιβάλ του Slamdance στο διαγωνιστικό του πρόγραμμα ήταν και το ντεμπούτο του Χάρη Πατραμάνη «Fynbos», το οποίο έφυγε από τη διοργάνωση με μια ειδική διάκριση (Kodak Vision Awards for Best Cinematography) για τη διεύθυνση φωτογραφίας του Ντίτερ Ντέβεντερ «επειδή δημιούργησε μια τέλεια εικαστική ισορροπία ανάμεσα σε τοπία που κόβουν την ανάσα, σκηνικά φωτισμένα με φυσικό φως και απλές αλλά δυνατές συνθέσεις που εξέφρασαν την ένταση του εύθραυστου ανθρώπινου πνεύματος σε σχέση με την ιστορία.

Ο Γερμανός Ντίτερ Ντέβεντερ είναι, εκτός από διευθυντής φωτογραφίας σε διαφημιστικά, ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, σκηνοθέτης και ο ίδιος αλλά και ένας πρωτοπόρος φωτογράφος, αναγνωρισμένος διεθνώς. Περισσότερα για τον ίδιο και το έργο του μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του στο Internet.

To «Fynbos» του Χάρη Πατραμάνη μια παραγωγή γυρισμένη εξ ολοκλήρου στη Νότιο Αφρική αφηγείται την ιστορία ενός φιλόδοξου εργολάβου, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ο οποίος ταξιδεύει μαζί με τη σύζυγο του σε μία απομονωμένη περιοχή του Δυτικού Ακρωτηρίου με σκοπό να κλείσει μια συμφωνία που πιστεύει ότι θα του σώσει τη ζωή. Ο.τι θα συναντήσει εκεί, ωστόσο, θα είναι κάτι που δεν είχε φανταστεί, αφού θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα μυστήριο που θα τον απομακρύνει από τον κόσμο του χρήματος μέσα στον οποίο ζει και θα τον βυθίσει στις άγνωστες ζώνες της ανεξιχνίαστης ανθρώπινης κατάστασης.

Eπόμενη στάση για το «Fynbos» είναι η ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο Forum του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (7-17 Φεβρουαρίου).

Διαβάστε περισσότερα: