Buzz

«Υπάρχουν τόσα που δεν γνωρίζεις»: Τρέιλερ για το «Border» του Αλί Αμπάσι

στα 10

Βραβεύτηκε στις Κάννες, προτάθηκε από την Σουηδία για τα Οσκαρ και είναι μια από τις καλύτερες και πλέον απροσδόκητες ταινίες (οποιουδήποτε) είδους που θα δείτε όλη την χρονιά!

«Υπάρχουν τόσα που δεν γνωρίζεις»: Τρέιλερ για το «Border» του Αλί Αμπάσι

Βασισμένο σε ένα διήγημα του Τζον Αβίντε Λίντγκβιστ συγγραφέα του «Ασε το Κακό να Μπει», με ένα σενάριο που υπογράφει ο ίδιος, ο σκηνοθέτης και η Ιζαμπέλα Ελκοφ του «Holiday», το «Border» είναι την ίδια στιγμή ένα φιλμ του φανταστικού, μια ιστορία αγάπης κι ένα θρίλερ που λαμβάνει χώρα σε ένα φασματικό παρόν χτίζοντας μια δική του συναρπαστική μυθολογία και έναν παράλληλο κρυφό κόσμο με τόση λεπτομέρεια και προσοχή που δεν μπορείς παρά να το θαυμάσεις.

border 607

Η ηρωίδα του μια σαραντάρα γυναίκα με ιδιόμορφη εμφάνιση αποτέλεσμα μια χρωμοσωματικής ανωμαλίας όπως έχει διδαχθεί από παιδί, έχει την ικανότητα να μυρίζεται (κυριολεκτικά) την ενοχή, τις τύψεις, τον φόβο κάτι που την κάνει ιδανική για να δουλεύει στο συνοριακό τελωνείο των επιβατηγών πλοίων της πόλης της. Η ρουτίνα της μοναχικής, υποταγμένης, καταπιεσμένης ζωής της θα ανατραπεί όταν γνωρίσει έναν άντρα που μοιάζει πολύ με εκείνη κι ο οποίος θα της αποκαλύψει ότι τίποτα δεν είναι όπως νόμιζε κι ότι αντίθετα κάτι πάει στραβά όχι με εκείνη μα με τον κόσμο γύρω της.

Και την ίδια στιγμή θ ανακαλύψει ένα κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας αλλά και μερικές αληθινά επώδυνες αλήθειες σε ένα ταξίδι ανακάλυψης πραγμάτων που αγνοούσε ή που δεν ήθελε να παραδεχθεί για την ίδια, τους ανθρώπους που την «αγαπούν» ή την κοινωνία που την ανέχεται.

Δείτε ακόμη: Το τρέιλερ του «Burning» αποκαλύπτει μια από τις καλύτερες ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Καννών

Border 607 2

Γεμάτο εκπλήξεις, συναρπαστικές ιδέες, συναισθηματική αγωνία, αλλά και σασπένς, το φιλμ του Αμπάσι, δεύτερη μεγάλου μήκους του μετά το πολλά υποσχόμενο, ατμοσφαιρικό μα μάλλον ατελές «Shelley», υπήρξε ένα από τα φιλμ που έκαναν την μεγαλύτερη αίσθηση στο περασμένο φεστιβάλ των Καννών και το δικαιολογημένο buzz του, δεν δείχνει σημάδια κόπωσης μέχρι σήμερα.

Με την Σουηδία να το προτείνει για τα Οσκαρ και την αμερικάνικη έξοδό του στα σκαριά, το «Border» έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με το παρακάτω τρέιλερ. Απολαύστε.


Δείτε επίσης: