Buzz

Σημεία των καιρών: Ο Τζέιμς Μποντ αποκτά οικολογική συνείδηση

στα 10

Χάρη στην περιβαλλοντική ευαισθησία του Κάρι Φουκουνάγκα, σκηνοθέτη του «Bond 25», ο πράκτορας 007 θα οδηγεί ηλεκτρική Aston Martin.

Σημεία των καιρών: Ο Τζέιμς Μποντ αποκτά οικολογική συνείδηση

Δεν μπορούμε να ξέρουμε, ακόμα, τι νέα στοιχεία θα φέρει ο Κάρι Φουκουνάγκα στη μυθολογία του Τζέιμς Μποντ, με τον επόμενο, δικό του, «Bond 25» - οι φήμες αναφέρουν από μια υπόκλιση στο κίνημα #metoo μέχρι και... το θάνατο του εμβληματικού πράκτορα!

Δείτε ακόμη: Bristol 405: Το αυτοκίνητο που αγάπησε το σινεμά

Ωστόσο, παρά την ανησυχία των παραγωγών Μπάρμπαρα Μπροκόλι και Μάικλ Γουίλσον μήπως ο Τζέιμς Μποντ εξελιχθεί σε υπερβολικά πολιτικώς ορθό ήρωα, ο Κάρι Φουκουνάγκα, περιβαλλοντικός ακτιβιστής έτσι κι αλλιώς, επέβαλε τουλάχιστον μία γραμμή του στην ταινία. Αυτός, ο νέος Τζέιμς Μποντ, θα οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

bond 25 607

Το αυτοκίνητο θα είναι, φυσικά, μια Aston Martin, συνεχίζοντας την παράδοση που συνδέει τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία με τον Μποντ από το 1964, με τον Σον Κόνερι στο τιμόνι του «Goldfinger»: εκείνη, την πρώτη Aston Martin DB5 οδήγησε ξανά ο Ντάνιελ Κρεγκ στο «Skyfall». Θα είναι, όμως, η ηλεκτρική Aston Martin Rapide E: κι αν τυχόν έχετε την εντύπωση πως αυτό σημαίνει και οικονομία στο... budget του εξοπλισμού του Τζέιμς Μποντ, ξεχάστε το. Η Aston Martin έχει κατασκευάσει μόνο 155 αυτοκίνητα Rapide E και το κόστος του καθενός είναι 250.000 λίρες, δηλαδή περίπου 300.000 ευρώ. Εν ολίγοις, αν σκέφτεστε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, κάντε μια έρευνα αγοράς κι αφήστε τη Rapide E να φιγουράρει στη μεγάλη οθόνη.

Περισσότερος «Bond 25»: