Buzz

Ο Αντριου Ντόμινικ θέλει το «Blonde» να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας

στα 10

Επίσης την χαρακτήρισε ως συνδυασμό του «Πολίτη Κέιν» του Ορσον Γουέλς και του «Οργισμένου Ειδώλου» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Ο Αντριου Ντόμινικ θέλει το «Blonde» να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Η βιογραφία της Μέριλιν Μονρόε «Blonde» του Αντριου Ντόμινικ, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Τζόις Κάρολ Οουτς και σε παραγωγή του Netflix με πρωταγωνίστρια την Ανα ντε Αρμας, είναι σίγουρα μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Η ταινία πρόσφατα κρίθηκε ως NC-17 (ακατάλληλη για κάτω των 17) για το «σεξουαλικό περιεχόμενο» της, κάτι που θεωρείται πρώτο για την διαδικτυακή πλατφόρμα.

Ο Ντόμινικ μιλώντας πρόσφατα για την ταινία στο Collider είπε για την καταλληλότητα της ταινίας πως «το Netflix με άφησε να κάνω την ταινία που ήθελα να κάνω, και ακόμη και ως NC-17, νομίζω ότι είναι αρκετά καλή.»

Η ταινία ήταν να κάνει την πρεμιέρα της πέρσι στο Φεστιβάλ της Βενετίας, κάτι που τελικά θα γίνει φέτος. «Υποθέτω ότι θα μπορούσε να είχε πάει στη Βενετία πέρυσι. Θα μπορούσε να είχε βγει πέρσι το φθινόπωρο, αλλά… χρειάστηκε λίγος χρόνος για το μοντάζ. Ολες οι ταινίες μου χρειάζονται λίγο χρόνο για να μονταριστούν. Η ιδέα είναι να κάνει πρεμιέρα στη Βενετία τώρα, οπότε πότε είναι αυτό; Τον Σεπτέμβρη;»

Διαβάστε ακόμα: Ο Ρούμπεν Εστλουντ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την επόμενή του ταινία

blonde

Τέλος ο Ντόμινικ χαρακτήρισε την ταινία σαν συνδυασμό του «Πολίτη Κέιν» του Ορσον Γουέλς και του «Οργισμένου Ειδώλου» του Μάρτιν Σκορσέζε η οποία θα έχει οικεία στοιχεία από την καριέρα της Μονρόε με τα οποία το κοινό θα ταυτιστεί, αλλά θα προσπαθήσει να δείξει και τους αγώνες της που πολλοί δεν γνώριζαν εκείνη την εποχή. «[Η ταινία] χρησιμοποιεί όλες τις εικόνες που έχετε δει για τη Μέριλιν Μονρό, τις ταινίες και τις φωτογραφίες της ζωής της. Αλλά αλλάζει το νόημα όλων αυτών των πραγμάτων σύμφωνα με το εσωτερικό της δράμα. Είναι λοιπόν μια ταινία για το ασυνείδητο κατά κάποιο τρόπο. Και είναι μια τραγωδία. Είναι κάτι σαν ένα ανεπιθύμητο παιδί που γίνεται η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο και πρέπει να αντιμετωπίσει όλη την επιθυμία που της απευθύνεται, και πόσο μπερδεμένο είναι αυτό. Είναι κάτι σαν εφιάλτης. Είναι να είσαι σε ένα αυτοκίνητο χωρίς φρένα. Απλώς πηγαίνει συνέχεια όλο και πιο γρήγορα.»

Το βιβλίο (700 σελίδων!) της Οουτς πάντως είναι το ίδιο εκρηκτικό και περιλαμβάνει ακόμα και μία σκληρή σκηνή βιασμού. Θα αποτυπωθούν και τέτοια περιστατικά της ζωής της Μονρόε με παρόμοια σκληρότητα στην οθόνη; Δεν ξέρουμε. Πάντως αν η ταινία κάνει πρεμιέρα στη Βενετία τότε ίσως δούμε την ταινία στο Netflix κάποια στιγμή μέσα στον Νοέμβριο.