Buzz

Blogoscars 2014: Η εκδίκηση των Ελλήνων bloggers (και του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο)

στα 10

Μια εβδομάδα μετά την 86η απονομή των βραβείων Οσκαρ και τα blogoscars, η ετήσια ψηφοφορία των Ελλήνων bloggers ανακοινώνει τα δικά της βραβεία της χρονιάς και έρχεται να δικαιώσει τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο δίνοντας του το Οσκαρ που η Ακαδημία του έχει στερήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Blogoscars 2014: Η εκδίκηση των Ελλήνων bloggers (και του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο)

Μετά από έναν απολαυστικό δεκαήμερο μαραθώνιο ψηφοφοριών και (κάτι περισσότερο από) ευφάνταστων παρουσιάσεων, οι Ελληνες bloggers που συμμετείχαν στα φετινά τέταρτα συναπτά blogoscars παρουσιάζουν - επιτέλους - με περηφάνια τα αποτέλεσματα για τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές της χρονιάς που μας πέρασε, διαφωνόντας φέτος - εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων - κατά κράτος με τα βραβεία της 86ης απονομής των βραβείων Οσκαρ.

Ας δουμε αναλυτικά τους νικητές στις μεγαλύτερες κατηγορίες, αν και η πραγματική εμπειρία είναι να δείτε τις παρουσιάσεις των νικητών στο επίσημο site των blogoscars, όπου μπορείτε να διαβάσετε και παραλειπόμενα για την ψηφοφορία και τα αποτλέσματα. Ειδική μνεία στην παρουσίαση της καλύτερης ταινίας - όταν το δείτε θα καταλάβετε!

2

Καλύτερη Ταινία της Χρονιάς ανακηρύχθηκε το «Her» του Σπάικ Τζόουνς, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν ο «Λύκος της Wall Street», η «Τέλεια Ομορφιά», το «12 Χρόνια Σκλάβος» και το «Gravity». Οι ωραίες εκπλήξεις της δεκάδας των καλύτερων ταινιών είναι το «Before Midnight» στο 7, η «Zωή της Αντέλ» στο 9 και το «Nymph()maniac» στο νούμερο 10. Για την ιστορία η πρώτη ελληνική ταινία που φιγουράρει στο φετινό τοπ-100 των blogoscars είναι η «Μικρά Αγγλία» στο νούμερο 48 και ακολουθούν το «Miss Violence» στο 71, το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» στο 75 και η «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» στο 93.

2

Καλύτερος Σκηνοθέτης της Χρονιάς ανακηρύχθηκε ο Αλφόνσο Κουαρόν για το «Gravity», σε απόλυτη συμφωνία με τα Οσκαρ. Στη δεκάδα των σκηνοθετών ωστόσο συναντά κανείς τον Πάολο Σορεντίνο, τον Παρκ Τσαν-γουκ για το «Stoker» και τον Σέιν Καρούθ για το «Upstream Colour», μια από τις ταινίες που δεν έχουν βγει και δεν νομίζουμε ότι πρόκειται να βγουν ποτέ στην Ελλάδα.

2

Ανδρική Ερμηνεία της Χρονιάς ανακηρύχθηκε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο του «Λύκου της Wall Street», αφήνοντας δεύτερο τον οσκαρικό Μάθιου ΜακΚόναχεϊ του «Dallas Buyers Club» - κάτι που πραγματικά αν το μάθαινε ο Λεονάρντο θα ήταν πολύ χαρούμενος μετά το συνεχόμενο σνομπάρισμα της Ακαδημίας. Μαζί τους και όλοι οι άντρες της χρονιάς, σε μια ενιαία κατηγορία Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου: Τζάρεντ Λέτο, Τόνι Σερβίλο, Μπρους Ντερν και ο υπέροχος Ρόμπερτ Ρέντφορντ για το «All is Lost». Ο ΝτικΚάπριο βρίσκεται και στη θέση 12 για τον «Υπέροχο Γκάτσμπυ», ενώ οι Ελληνες της κατηγορίας είναι στο νούμερο 30 ο Γιάννης Παπαδόπουλος του «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» και ο Χρήστος Στέργιογλου του «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» στο νούμερο 33.

2

Γυναικεία Ερμηνεία της Χρονιάς ανακηρύχθηκε η Κέιτ Μπλάνσετ για τη «Θλιμμένη Τζάσμιν», με δεύτερη την Αντέλ Εξαρχόπουλος της «Ζωής της Αντέλ» και ωραία έκπληξη στη δεκάδα την Γκρέτα Γκέργουικ του «Frances Ha». Στο νούμερο 8 και η Λέα Σεϊντού για τη «Ζωή της Αντέλ», ενώ η μοναδική Ελληνίδα στην πενηντάδα είναι η Πηνελόπη Τσιλίκα της «Μικράς Αγγλίας».

2

Σε άλλα βραβεία, το Καλύτερο Σενάριο αλλά και το Καλύτερο Soundtrack πήγε στο «Her» του Σπάικ Τζόουνς και στην καλύτερη νεοσύστατη κατηγορία των φετινών blogoscars, αυτή της Καλύτερης Σκηνής το βραβείο πήγε στην... καλύτερη σκηνή της χρονιάς: το απόλυτο high του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στον «Λύκο της Wall Street», με το απόλυτο cover version της Μπρίτνεϊ Σπιαρς στο «Spring Breakers» του Χάρμονι Κορίν να ακολουθεί στο νούμερο 2.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα τα βραβεία και τα gossip των φετινών blogoscars.

Διαβάστε ακόμη: