Buzz

Πρώτες φωτογραφίες του «Blitz» του Στιβ ΜακΚουίν

στα 10

Η ταινία θα διαδραματίζεται κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Λονδίνο και θα πρωταγωνιστεί η Σίρσα Ρόναν.

Πρώτες φωτογραφίες του «Blitz» του Στιβ ΜακΚουίν

Ο Στιβ ΜακΚούιν, μετά την εξαιρετική τηλεοπτική σειρά ανθολογίας του «Small Axe», επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με τη νέα του ταινία «Blitz», τέσσερα χρόνια μετά τις «Χήρες», με τη νέα του ταινία «Blitz» για λογαριασμό του Apple TV+.

Η ταινία ανακοινώθηκε πρόσφατα πως θα ανοίξει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου (BFI) στις 9 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας μάλιστα μερικές πρώτες φωτογραφίες από αυτήν.

Διαβάστε ακόμα: To «Small Axe» του Στιβ ΜακΚουίν ξαναγράφει ένα κομμάτι της βρετανικής ιστορίας

blitz

Σύμφωνα με ένα δελτίο του BFI, το «Blitz» «ακολουθεί το επικό ταξίδι του Τζορτζ ενός 9χρονου αγοριού στο Λονδίνο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου του οποίου η μητέρα Ρίτα τον στέλνει στην ασφάλεια στην αγγλική ύπαιθρο. Ο Τζορτζ, προκλητικός και αποφασισμένος να επιστρέψει στο σπίτι στη Ρίτα και τον παππού του Τζέραλντ στο ανατολικό Λονδίνο, ακολουθεί μια περιπέτεια, μόνο για να βρεθεί σε τεράστιο κίνδυνο, ενώ μια αναστατωμένη Ρίτα αναζητά τον εξαφανισμένο γιο της».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Σίρσα Ρόναν, Ελιοτ Χέφερναν, Πολ Γουέλερ, Χάρις Ντίκινσον, Μπέντζαμιν Κλέμενταϊν, Κάθι Μπερκ, Στίβεν Γκρέιχαμ, Λέι Γκιλ, Αλεξ Τζένκινς κ.α.

Μαζί με την Apple την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει και η New Regency Productions, με την οποία είχε συνεργαστεί ο ΜακΚούιν το 2013 για την οσκαρική του ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος» και αργότερα στις «Χήρες».

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην οσκαρική περίοδο του 2024.