Buzz

Βιογραφία του Ωνάση από τον Φερνάντο Μεϊρέγιες της «Πόλης του Θεού»

στα 10

Ο συνδυασμός μοιάζει εκρηκτικός, ακριβώς όπως θα άρμοζε σε μια βιογραφία του βίου και της πολιτείας του Αριστοτέλη Ωνάση.

Βιογραφία του Ωνάση από τον Φερνάντο Μεϊρέγιες της «Πόλης του Θεού»

Η τελευταία ταινία του Φερνάντο Μεϊρέγιες «360» άνοιξε χθες το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου και στα πλαίσια της παρουσίασης της ο Μειρέγιες αποκάλυψε τα προηγούμενα και επόμενα σχέδια του που, μακριά από τη μυθοπλασία των μέχρι στιγμής ταινιών του αφορούν βιογραφίες μεγάλων προσωπικοτήτων του 20ου αιώνα.

Πριν από το «360», ο Μεϊρέγιες ήταν προγραμματισμένο να γυρίσει μια βιογραφία της Τζάνις Τζόπλιν με πρωταγωνίστρια την Εϊμι Ανταμς, αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών η ταινία σταμάτησε, με αποτέλεσμα ο Μειρέγιες να μεταπηδήσει στο «360». Στις δηλώσεις του χθες αποκάλυψε πως οι παραγωγοί τον κάλεσαν ξανά, αλλά ο ίδιος είναι ήδη δεσμευμένος με ένα σχέδιο της εταιρίας παραγωγής Pathe».

Αυτό δεν είναι άλλο από τη βιογραφία του Αριστοτέλη Ωνάση, βασισμένη στο βιβλίο του Πίτερ Εβανς «Nemesis» που γράφτηκε το 1968. Σύμφωνα με τον Μεϊρέγιες τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το επόμενο φθινόπωρο και η ιστορία είναι «για αυτόν τον πολύπλοκο χαρακτήρα...ή μήπως για το μίσος;», όπως αναρωτιέται ο σκηνοθέτης.

«Είναι μια διαφορετική ταινία από τις τρεις προηγούμενες που έκανα. Εκείνες ήταν σχέδια που ήρθαν σε μένα. Αυτό είναι κάτι που αναπτύσσω μόνος μου, δουλεύοντας με τον σεναριογράφο μου και είναι κάτι που μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση. Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν με την "Πόλη του Θεού". Ο σεναριογράφος είναι ο ίδιος, ο Μπραούλιο Μαντοβάνι, όσο για το κάστινγκ έχουμε κάποια ονόματα στα χαρτιά, αλλά ακόμη δεν έχουμε μιλήσει με κανέναν από τους υποψήφιους ηθοποιούς.»

Οχι τυχαία, όπως συμβαίνει τελευταία πολύ συχνά στις κινηματογραφικές παραγωγές, ετοιμάζεται ταυτόχρονα και μια βιογραφία της Μαρία Κάλλας (διαβάστε περισσότερα εδώ), η οποία θα περιλαμβάνει τον έρωτα της με τον Ωνάση, κάνοντας τον έλληνα κροίσο από τώρα το κινηματογραφικό «θέμα» του 2013.

Ας πέσουν από τώρα τα στοιχήματα για το ποιος θα υποδυθεί τον Αριστοτέλη Ωνάση σε μια οσκαρική ερμηνεία (όπως αρμόζει στο μύθο του) και αν αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης με τον Ωνάση, ας δεχθούμε αρχικά πως μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη ζωή και την Τέχνη.

Διαβάστε περισσότερα για το «360» εδώ