Buzz

Δείτε μια σκηνή από το «360» του Φερνάντο Μεϊρέγιες

στα 10

Μπορεί να είχε μάλλον χλιαρή αντιμετώπιση στο φεστιβάλ του Τορόντο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ανυπομονούμε για την καινούρια ταινία του σκηνοθέτη της «Πόλης του Θεού». Να μια μικρή γεύση, από το πρώτο κλιπ που μόλις έκανε την εμφάνιση του.

Δείτε μια σκηνή από το «360» του Φερνάντο Μεϊρέγιες

Γραμμένο από τον Πίτερ Μόργκαν της «Βασίλισσας» και του «Hereafter», βασισμένο στο «La Ronde» του Αρθουρ Σνίτζλερ, που στο παρελθόν αποτέλεσε τη βάση για το ομώνυμο αριστούργημα του Μαξ Οφίλς, το φιλμ του Μεϊρέγιες μεταφέρει την ιστορία στο σήμερα και την πηγαίνει μια βόλτα ανά τον κόσμο.

Από την Βιέννη στο Λονδίνο, κι από εκεί στο Ρίο, την Μπρατισλάβα, το Ντένβερ, το Φίνιξ, αναζητά την κοινή γραμμή που κάνει τις ερωτικές και τις ανθρώπινες σχέσεις να λειτουργούν ή να διαλύονται, τα ζευγάρια να μένουν μαζί η να χωρίζουν.

Με ένα καστ που περιλαμβάνει αναγνωρίσιμα ονόματα όπως ο Τζουντ Λο, η Ρέιτσελ Βάις, ο Αντονι Χόπκινς, ο Ζαμέλ Ντεμπούζ, ο Μπεν Φόστερ και ο Μόριτζ Μπλάιμπτρόι, αλλά και πολλούς άγνωστους ηθοποιούς, το φιλμ δεν υπολείπεται φιλοδοξιών, αν και σύμφωνα με αρκετές από τις κριτικές που δημοσιεύτηκαν μετά την προβολή στο Τορόντο, δεν έχει κάτι καινούριο ή ουσιαστικό να πει.

Όμως, όπως συνήθως συμβαίνει, τα φιλμ που δοκιμάζουν να μιλήσουν για θέματα που μοιάζουν περισσότερο απλά ή γνώριμα, προσφέρουν μια απόλαυση που είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Το μόνο σίγουρο είναι πως το όλο πακέτο μοιάζει ελκυστικό όπως και το πρώτο κλιπ που ακολουθεί, με την ευγενική χορηγία του Φεστιβάλ του Λονδίνου, το οποίο θα ανοίξει το φιλμ σε λίγες μέρες