Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2020: Η Σιγκούρνι Γουίβερ ανοίγει το φεστιβάλ με #metoo δηλώσεις

στα 10

Στη συνέντευξη Τύπου του «My Salinger Year» οι πρωταγωνίστριες Σιγκούρνι Γουίβερ και Μάργκαρετ Κουόλι μίλησαν για τις αλλαγές που έφερε το #metoo στον εργασιακό χώρο.

Berlinale 2020: Η Σιγκούρνι Γουίβερ ανοίγει το φεστιβάλ με #metoo δηλώσεις

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου του «My Salinger Year» του Φιλίπ Φαλαρντό, οι πρωταγωνίστριες Μάργκαρετ Κουόλι και Σιγκούρνι Γουίβερ πλαισίωσαν τον σκηνοθέτη τους και τη συνσεναριογράφο (και συγγραφέα του αυτοβιογραφικού, ομότιτλου βιβλίου) Τζοάνα Ράκοφ για να μιλήσουν για τις φλοδοξίες και τα όνειρα δημιουργίας και επιτυχίας στον χώρο της τέχνης.

Διαβάστε κι αυτό: Berlinale 2020: Οταν ο Τζέρεμι Αϊρονς θέλησε να (ξε)καθαρίσει τη θέση του

My Salinger Year photo call 607 2

My Salinger Year photo call 607 3

My Salinger Year photo call 607 4

Κι εγώ πήγα στην Νέα Υόρκη για να κυνηγήσω τα όνειρά μου...» | Μάργκαρετ Κουόλι

Η Κουόλι, η οποία έχει ξεπεράσει το στάτους της ως «κόρη της Αντι ΜακΝτάουελ» και έχει στεφθεί ως το It Girl του Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή («Κάποτε...στο Χόλιγουντ», «Leftovers», «Seberg») δήλωσε ότι δεν χρειάστηκε να κάνει καμία σημαντική έρευνα για να καταλάβει το χαρακτήρα της ηρωίδας της. Οπως και η Τζοάνα Ράκοφ κι εκείνη κάπως έτσι ξεκίνησε.

«Ναι, κι εγώ έφυγα από το σπίτι στα 16 μου χρόνια και μετακόμισα στην Νέα Υόρκη για να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Μεγάλωσα σε μία μικρή αμερικανική κωμόπολη, στο αγρόκτημα των γονιών μου, και η Νέα Υόρκη στάθηκε ως μεγάλη έμπνευση για μένα...»

My Salinger Year photo call 607 5

My Salinger Year photo call 607 8

Ενα ερωτικό γράμμα στον λογοτεχνικό κόσμο του παρελθόντος...»

Η Σιγκούρνι Γουίβερ αρνήθηκε ότι η Φίλις Γουέστμπεργκ είχε κάποια σχέση με την bitch διάσημη ηρωίδα της «Κάθριν Πάρκερ» από το «Εργαζόμενο Κορίτσι» που της χάρισε Χρυσή Σφαίρα κι οσκαρκή υποψηφιότητα. «Οχ δεν βασίστηκα, ούτε σκέφτηκα την Κάθριν - η Κάθριν ήταν ένας πολύ κακός άνθρωπος πιστεύω. Μην τις μπερδεύετε, δεν είναι το ίδιο...»

«Για μένα η ταινία είναι ένα ερωτικό γράμα στον λογοτεχνικό κόσμο μίας παρελθοντικής, ξεπερασμένης εποχής. Προ κομπιούτερ, Ιντερνετ και σόσιαλ μίντια. Γνωρίσαμε τον σημερινό ιδιοκτήτη του κτιριού της εταιρίας και μάς έδειξε τους φακέλους που η Φίλις κρατούσε για κάθε συγγραφέα. Οτι αυτή η γυναίκα εκπροσωπούσε τον Τζέρι Σάλιντζερ ήταν για μένα η τροφή του ρόλου...»

My Salinger Year photo call 607 6

My Salinger Year photo call 607 7

Οι γυναίκες κάναμε ένα βήμα μπροστά» | Σιγκούρνι Γουίβερ

Η Γουίβερ επαίνεσε την παραγωγή του «My Salinger Year» για το πώς έδωσε δουλειά σε γυναίκες, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

«Η ταινία αποδεικνύει ότι κάτι λειτούργησε τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες έχουμε πάει ένα βήμα μπροστά στην κινηματογραφική βιομηχανία. Οι παραγωγοί μας (Κιμ ΜακΚρό και Λου Ντέρι) έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να προσλάβουν γυναίκες σε όλες τις θέσεις. Γυναίκες που ποτέ δεν βρέθηκαν θέσεις ισχύος στην παραγωγή και τα κινηματογραφικά συνεργεία, ενώ εμείς τις γνωρίζαμε ότι έβγαζαν σιωπηλά τη δουλειά για πάρα πολλά χρόνια. Εκείνοι τις προώθησαν και τους έδωσαν την ευκαιρία να υπογράψουν το αποτέλεσμα. Και, φίλε μου, τι υπέροχο αποτέλεσμα υπέγραψαν...»

Το 70ο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου διεξάγεται από τις 20 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου 2020. Το Flix βρίσκεται ήδη εκεί. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.