Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2020: Κυκλοφόρησαν οι αφίσες του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

στα 10

Η Berlinale φέτος, εκτός του ότι αλλάζει διεύθυνση, γιορτάζει και τα 70 της χρόνια. Από τις επίσημες αφίσες δεν διακρίνουμε κάποια ιδιαίτερη εορταστική διάθεση.

Berlinale 2020: Κυκλοφόρησαν οι αφίσες του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Που πήγαν οι αρκούδες; Στις πιο επιτυχημένες αφίσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου πρωταγωνιστούσαν οι μασκότ της Berlinale: οι άρκτοι της. Φέτος, που είναι και μία πανηγυρική επέτειος του Φεστιβάλ καθώς αυτό κλείνει τα 70 του χρόνια, οι αρκούδες απουσιάζουν.

Η φετινή αφίσα είναι απλή, γραφιστική και, κατά τη γνώμη μας, ανέμπνευστη.

Berlinale 70 607

Κι όμως, το 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, έχει κάθε λόγο φέτος να θέλει να ξεχωρίσει. Γιατί αποτελεί και την αρχή μίας νέας εποχής. Στο τιμόνι του προγράμματός του δεν βρίσκεται πια ο Ντίτερ Κόσλικ. Ο επί 17 χρόνια Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Berlinale, παρέδωσε τη σκυτάλη στον Κάρλο Τσατριάν (του Φεστιβάλ του Λοκάρνο), ενώ ως executive producer του φεστιβάλ αναλαμβάνει φέτος η Μάριετ Ρίζενμπικ. Κι όλοι περιμένουμε να δούμε τις προτάσεις και την νέα καλλιτεχνική πορεία της διοργάνωσης.

Κανείς δε θέλει να κρίνει το βιβλίο από το εξώφυλλο, αλλά, αν κρίνουμε από την επίσημη αφίσα, δηλώνουμε απογοητευμένοι.

Για την ιστορία η επίσημη αφίσσα της 70ης Berlinle είναι σχεδιασμένη και φέρει την υπογραφή ενός βερολινέζικου γραφείου design - της State. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Φεστιβάλ, το κυρίως πόστερ είναι το κίτρινο (αυτό θα φιγουράρει παντού) αλλά θα το συναντάμε συχνά και στις δυο ακόμα χρωματικές παραλλαγές του. Το κίτρινο, αλλά και τα υπόλοιπα λαμπερά χρώματα, συμβολίζουν το φως που φιλοδοξεί να ρίξει το φεστιβάλ στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα: