Φεστιβάλ / Βραβεία

«Θέλεις να είσαι καλός σε έναν κακό κόσμο»: Τρέιλερ για το «Berlin Alexanderplatz» του Μπουρχάν Κουρμπανί

στα 10

Η νέα εκδοχή του κλασικού βιβλίου του Αλφρεντ Ντέμπλιν, από τον σκηνοθέτη της «Πίστης», θα κάνει την πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

«Θέλεις να είσαι καλός σε έναν κακό κόσμο»: Τρέιλερ για το «Berlin Alexanderplatz» του Μπουρχάν Κουρμπανί

Οταν ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, Κάρλο Τσατριάν, ανακοίνωσε τους τίτλους του Διαγωνιστικού Προγράμματος για το 2020, το «Berlin Alexanderplatz» του Μπουρχάν Κουρμπανί ήταν το πρώτο που ανέφερε. Οχι μόνο λόγο αλφαβητικής ανάγνωσης της λίστας, αλλά γιατί πρόκειται για ταινία-event λόγω του βάρους του ονόματός του.

Διαβάστε αναλυτικά: Berlinale 2020: Αυτές είναι οι 18 ταινίες που διαγωνίζονται για τη Χρυσή Αρκτο

Περισσότερο από μια μεταφορά της ιστορίας του, το «Berlin Alexanderplatz» του Μπουρχάν Κουρμπανί, δανείζεται χαρακτήρες και στοιχεία από το βιβλίο, για να χτίσει μια καινούργια εκδοχή του, πάνω στις θεματικές τοποθετημένη όμως στο σύγχρονο Βερολίνο.

Δείτε ακόμη: Σκηνοθετημένο από τα γκουλάγκ: Τρέιλερ για το «Numbers» του Ολεγκ Σέντσοφ

berlin alexanderplatz poster 607

Ηρωάς του αυτή τη φορά είναι ένας πρόσφυγας από την Αφρική που φτάνει στην Γερμανία παράνομα έχοντας διαπλεύσει την μεσόγειο θέλοντας να φτάσει στο όνειρο της Ευρώπης.

Εκεί θα δοκιμάσει να χτίσει μια καλύτερη ζωή με νόμιμα μέσα, όμως σύντομα η φιλία του με έναν έμπορο ναρκωτικών θα τον οδηγήσει σε μια διαδρομή που θα τον φέρει αντιμέτωπο με την τραγωδία αλλά και την εξιλέωση.

Το τρέιλερ υπόσχεται μια πολυεπίπεδη, σύνθετη και θεαματική ταινία, φωτογραφημένη ατμοσφαιρικά στο νυχτερινό Βερολίνο. Δείτε το τρέιλερ στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε ακόμη: Μια ερωτική ιστορία για τη ζωή και το θάνατο. Τρέιλερ για το «Undine» του Κρίστιαν Πέτσολντ



Το 70ο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Φεβρουαρίου ως τη 1η Μαρτίου 2020. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.