Φεστιβάλ / Βραβεία

Σκηνοθετημένο από τα γκουλάγκ: Τρέιλερ για το «Numbers» του Ολεγκ Σέντσοφ

στα 10

H νέα ταινία του ουκρανού σκηνοθέτη που βρισκόταν φυλακισμένος στη Ρωσία από το 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2019, θα κάνει την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ Βερολίνου.

Flix Team
Σκηνοθετημένο από τα γκουλάγκ: Τρέιλερ για το «Numbers» του Ολεγκ Σέντσοφ

Εχοντας περάσει τα τελευταία πέντε χρόνια σε μια απομακρυσμένη ρωσική φυλακή με κατασκευασμένες κατηγορίες για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών, ο Ολεγκ Σέντσοφ ξεκίνησε να δουλεύει την καινούργια του ταινία όντας έγκλειστος, αναθέτοντας στον συμπατριώτη του Ακτέμ Σεϊταμπλάεβ την εκτέλεση των οδηγιών του.

Το «Numbers», είναι βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό του έργο το οποίο αποφάσισαν να σκηνοθετήσουν εξ αρχής για τον κινηματογράφο σε ένα στούντιο μια εκδοχή του που θυμίζει το «Dogville» του Λαρς Φον Τρίερ.

Δείτε ακόμη: O Χαβιέ Μπαρδέμ (και) στην Ελλάδα στο «The Roads Not Taken» της Σάλι Πότερ

numbers 607

Η ιστορία του διαδραματίζεται σε μια δυστοπική κοινωνία όπου δέκα Αριθμοί ζουν την ρουτίνα της καθημερινότητάς τους η οποία καθορίζεται από αυστηρούς κανόνες τους οποίους θέτει από μια πανταχού παρούσα θεότητα το Μεγάλο Μηδέν και επιβάλλουν οπλοφόροι δικαστές.

Σε αυτον τον αυστηρά καθορισμένο κόσμο ένα λάθος θα προκαλέσει την δημιουργία ενός καινούριου. Υπάρχει άραγε πιθανότητα αυτός να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο;

numbers 607

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ στο βίντεο που ακολουθεί, εν αναμονή της προβολής του φιλμ στις ειδικές προβολές του Φεστιβάλ Βερολίνου.


Δείτε ακόμη: Μια ερωτική ιστορία για τη ζωή και το θάνατο. Τρέιλερ για το «Undine» του Κρίστιαν Πέτσολντ

numbers poster 607