Buzz

«Fuck Bergman»: H Μία Χάνσεν Λαβ μας ταξιδεύει στο «Bergman Island»

στα 10

Ο Τιμ Ροθ, και η Βίκι Κρίεπς, βιώνουν τις δικές τους σκηνές από ένα γάμο στο νησάκι Φόρε όπου έζησε για χρόνια ο διάσημος σκηνοθέτης.

Flix Team
«Fuck Bergman»: H Μία Χάνσεν Λαβ μας ταξιδεύει στο «Bergman Island»

Η νέα ταινία της Μία Χάνσεν Λαβ («Goodbye First Love», «Eden»), είναι μια από αυτές που συνθέτουν το διαγωνιστικό του επερχόμενου φεστιβάλ των Καννών, αφού η σκηνοθέτης του, περίμενε υπομονετικά το φεστιβάλ να επιστρέφει για να παρουσιάσει εκεί το φιλμ της που είχε έτοιμο εδώ κι αρκετό καιρό.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 74ου Φεστιβάλ Καννών

bergman island 607

Το «Bergman Island» ακολουθεί ένα ζευγάρι αμερικανών σκηνοθετών, της Κρις και του Τόνι που ταξιδεύουν στο νησάκι Φόρε της Σουηδίας, εκεί όπου ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν έζησε για χρόνια και γύρισε τις περισσότερες ταινίες του. Οι δυο τους σκοπεύουν να περάσουν εκεί το καλοκαίρι και να δουλέψουν στα σενάρια των επόμενων ταινιών τους. Καθώς οι μέρες περνούν το νησί μοιάζει να λειτουργεί καταλυτικά και στους δυο τους αλλά ειδικά στην Κρις που μοιάζει να βυθίζεται στις αναμνήσεις από τον πρώτο ερωτά της. Και σύντομα το ζευγάρι μοιάζει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

bergman island 607

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το φιλμ είναι με τον τρόπο του βιογραφικό, αφού η Μία Χάνσεν Λαβ και για χρόνια σύντροφός της Ολιβιέ Ασαγιάς, είχαν ταξιδέψει και ζήσει στο Φόρε για λίγο καιρό όπως και οι ήρωες της ταινίας της. Και χώρισαν λίγους μήνες μετά από αυτό το ταξίδι.

bergman island 607

Δείτε το πρώτο τρέιλερ πριν την πρεμιέρα του φιλμ στο διαγωνιστικό των Καννών.


Δείτε ακόμη: «Παράλληλες Μητέρες»: Πρώτες φωτογραφίες και ένα βίντεο έκπληξη από τη νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ