Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2012: Ο Πιρς Μπρόσναν χρειάζεται μόνο... αγάπη!

στα 10

Στα 59 του χρόνια, ο Πιρς Μπρόσναν έφτασε στη Βενετία για την παγκόσμια πρεμιέρα του «Love is all you Need» της Σουζάνε Μπίερ, κλέβοντας καρδιές και εντυπώσεις.

Βενετία 2012: Ο Πιρς Μπρόσναν χρειάζεται μόνο... αγάπη!

Την ίδια μέρα που στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ένα πρώην Bond Girl, η Ολγκα Κουριλένκο, είχε την τιμητική της λόγω της συμμετοχής της στο «To the Wonder» του Τέρενς Μάλικ, ένας πρώην - και από τους πιο πετυχημένους - Τζέιμς Μποντ βρισκόταν και αυτός στο Λίντο, επιβεβαιώνοντας πως όταν είσαι μια φορά Μποντ, είσαι για πάντα...

Αφορμή για την παρουσία του εδώ στο Φεστιβάλ, υπήρξε φυσικά η καινούρια κωμωδία της Σουζάνε Μπίερ με τίτλο «Love is all you Need», ένα κοσμοπολίτικο ρομάντζο - σαν το «Mamma Mia!» αλλά για ευφυείς θεατές - που προβλήθηκε εκτός Διαγωνιστικού Τμήματος (διαβάστε περισσότερα εδώ) και χειροκροτήθηκε δεόντως από τους εδώ φεστιβαλιστές κυρίως για τη γοητεία του Πιρς Μπρόσναν.

1

Η γοητεία του ήταν και το κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε αμέσως μετά την προβολή της ταινίας, σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τις ερωτήσεις να ξεκινούν φυσικά από το θέμα... Τζέιμς Μποντ και τον φλεγματικό Μπρόσναν να απαντά πρωτίστως με χιούμορ. Μαζί του η Σουζάνε Μπίερ και η συμπρωταγωνίστρια του, Τρίνε Ντίρχολμ που είχαν να πουν μόνο τα καλύτερα για τον υπέροχο Βρετανό, με την τελευταία να τον ευχαριστεί που την κάλεσε στον «κόσμο» του και της φέρθηκε με τόση ευγένεια και γενναιοδωρία.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου εδώ και δείτε παρακάτω ένα βίντεο με τον Μπρόσναν αυτοπροσώπως.

Ο Πιρς Μπρόσναν μιλάει:

Για τον Τζέιμς Μποντ

«Δεν νομίζω ότι ο Τζέιμς Μποντ με άφησε. Δεν νομίζω ότι θα με αφήσει ποτέ για όσα χρόνια ζω. Ευτυχώς. Είμαι ηθοποιός από τα 18 μου χρόνια και το πάθος μου είναι η ηθοποιία. Οπότε θα συνεχίσω να παίζω, με ή χωρίς τον Τζέιμς Μποντ. Ο Μποντ ήταν ένα υπέροχο δώρο στη ζωή μου και θα είμαι για πάντα ευγνώμων. Είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα μπορώ να βρίσκομαι εδώ. Στην πραγματικότητα όμως, ο Μποντ είναι απλά ένας ακόμη χαρακτήρας που υποδύθηκα στην καριέρα μου.»

Για την ηθοποιία

«Το να είσαι ηθοποιός είναι κάποιες φορές εύκολο, κάποιες φορές δύσκολο. Αλλες φορές είναι εύκολο αλλά το κάνεις εσύ να φαίνεται δύσκολο... Είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Μου αρέσει να παίζω. Και μπορεί μέσα στα χρόνια να παίζω παρόμοιους χαρακτήρες, αλλά μου αρέσει να δουλεύω.»

Για τις ομοιότητες του «Love is all you Need» και του «Mamma Mia!»

«Και οι δύο ταινίες μιλούν για την αγάπη, τις οικογένειες, τους γάμους... Αυτή η ταινία όμως έχει μια ματιά πιο ρεαλιστική, της εποχής μας. Σαν πατέρας τεσσάρων γιων, ξέρω τι σημαίνει να μεγαλώνεις νέαρούς άντρες και μου άρεσε η απεικόνιση αυτού του ήρωα. Η ταινία μιλάει για την ελπίδα, την πίστη.»

Διαβάστε τα πάντα για το 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ειδικό τμήμα του Flix!