Buzz

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Ανδρας σεσημασμένος

στα 10

Ως παραγωγός και πρωταγωνιστής, ο ωραίος Μπένεντικτ θα μεταφέρει στην οθόνη ένα από τα κλασικότερα βρετανικά μυθιστορήματα, το αντιφασιστικό «Rogue Male».

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Ανδρας σεσημασμένος

Μπορεί να ετοιμάζεται ολοταχώς για το «Doctor Strange» ή, με λίγο βραδύτερους ρυθμούς, για τον 4ο κύκο του «Sherlock», όμως ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς βρίσκει την ευκαιρία, μέσα σ' όλα, να κάνει ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα: να φέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Rogue Male» που έγραψε το 1939 ο Τζέφρι Χάουσχολντ.

Δείτε ακόμη: Στοιχειώδες! Δείτε το τρέιλερ για την 4η σεζόν του «Sherlock»

μπένεντικτ κάμπερμπατς 607

Ενα από τα κλασικά βιβλία στη λογοτεχνία μυστηρίου, το «Rogue Male» (που απ' όσο γνωρίζουμε δεν κυκλοφορεί στα ελληνικά, αλλά διορθώστε μας αν το έχετε βρει), παρακολουθεί έναν ανώνυμο Βρετανό σπόρτσμαν και κυνηγό, με εκπληκτικό σημάδι, που επιχειρεί να δολοφονήσει έναν δικτάτορα. Οι Αρχές βρίσκουν και συλλαμβάνουν τον άντρα, τον βασανίζουν και τον εγκαταλείπουν, θεωρώντας τον νεκρό. Εκείνος συνέρχεται, επιστρέφει μυστικά στην Αγγλία και κρύβεται στην αφιλόξενη ύπαιθρο, καθώς πλέον θεωρείται σεσημασμένος κακοποιός και η αστυνομία τον αναζητά. Ο Χάουσχολντ παραδέχτηκε γρήγορα το προφανές, ότι ο δικτάτορας του βιβλίου του αντικατοπτρίζει τον Αδόφλο Χίτλερ.

Δείτε ακόμη: Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αναζητά παράλληλες πραγματικότητες στο νέο τρέιλερ του «Doctor Strange»

μπένεντικτ κάμπερμπατς 607

Το «Rogue Male» διασκευάστηκε για το σινεμά ήδη το 1941, στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου, από τον Φριτς Λανγκ, στο διάσημο «Man Hunt» με πρωταγωνιστές τον Γουόλτερ Πίτζον και τον Τζορτζ Σάντερς, αλλά κι αρκετά χρόνια αργότερα, το 1976, ως τηλεταινία για το BBC με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Ο' Τουλ. Tο σενάριο του νέου κινηματογραφικού «Rogue Man» υπογράφει ο Μάικλ Λέσλι, υπεύθυνος για τον «Μάκβεθ» και το «Assassin's Creed» του Τζάστιν Κερζέλ.

Διαβάστε ακόμη: