Buzz

Μπεν Αφλεκ: «Εχω μεγάλη ευθύνη. Οι Αρχαίοι Ελληνες είχαν τους μύθους τους, εμείς έχουμε τον Μπάτμαν»

στα 10

Σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly ο Μπεν Αφλεκ έχει δυο πράγματα να πει στους φανς του σκοτεινού ιππότη και στην κατακραυγή που συννεφιάζει τα γυρίσματα του «Batman vs Superman».

Μπεν Αφλεκ: «Εχω μεγάλη ευθύνη. Οι Αρχαίοι Ελληνες είχαν τους μύθους τους, εμείς έχουμε τον Μπάτμαν»

Μεταξύ μας: το πέρασμα της σκυτάλης από τον «Σκοτεινό Ιππότη» Κρίστιαν Μπέιλ (και γενικότερα το σύμπαν του Κρίστοφερ Νόλαν) στον επόμενο Μπάτμαν ήταν καταδικασμένο εξ αρχής. Μία τόσο επιτυχημένη αναβίωση του σκοτεινού υπερήρωα, η λήξη μίας τριλογίας, το τέλος εποχής - πώς θα μπορούσαν οι φανς να αποδεχτούν το διάδοχο μιας τέτοιας κατάστασης, παρά μόνο με άρνηση; Οποιος ηθοποιός και αν αναλάμβανε να φορέσει τη στολή της νυχτερίδας στην μετά «Dark Knight» ιστορική περίοδο θα είχε να αντιμετωπίσει το ωμό μίσος των φανατικών των κόμικ, των πιστών Νολανικών - της «έχω γνώμη για όλα» μάζας των social media.

Η επίθεση όμως που δέχτηκε ο «νέος Μπάτμαν» Μπεν Αφλεκ ήταν κοσμοϊστορική. Εκατομμύρια tweets χλευασμού, υποτιμητικών λογοπαίγνιων, οργής. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, απειλές για μποϊκοτάζ, απειλές για... ομαδικές αυτοκτονίες (dark knight humor). «Μπορώ να διαχειριστώ κωλοκαταστάσεις» είχε δηλώσει ο Αφλεκ στο σόου του φίλου του Τζίμι Φάλον. «Είμαι αρκετά σκληρός. Οταν διάβασα το πρώτο σχόλιο που ήταν του τύπου "OXIIIIIIIII" κατάλαβα τι έχω να περιμένω...»

Ben affleck batman1

Σήμερα, σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly για το πολυαναμενόμενο «Gone Girl» του Ντέιβιντ Φίντσερ, ο Αφλεκ απάντησε εκτενέστερα στο γιατί αποδέχθηκε το ρόλο, πόσο δούλεψε και δουλεύει για αυτόν κι αν τον επηρεάζει η αρνητική κριτική εναντίον του.

Διαβάστε:

Πώς αισθάνεται κανείς όταν καλείται να παίξει τον Μπάτμαν;

Μπεν Αφλεκ: Βρισκόμαστε ακόμα στο γύρισμα. Είμαι ακόμα πολύ βαθιά μέσα σ' αυτό το πράγμα - ίσως μπορώ να σας απαντήσω όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κι έχω λίγη απόσταση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάθε ρόλος φέρει μία τεράστια ευθύνη για έναν ηθοποιό: πρέπει να τον πλησιάσει όσο γίνεται περισσότερο. Κι όταν πρόκειται για τον Μπάτμαν, όπου λογικό είναι να υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Πέρασα πολύ καιρό στο γυμναστήριο. Ηταν ένας ρόλος εντελώς κόντρα στο «Gone Girl» όπου ο ήρωάς μου είναι ένας συνηθισμένος άντρας, γεματούλης και με μόνιμο χανγκόβερ. Πιστέψτε με: δούλεψα το ίδιο σκληρά για να μεταμορφωθώ και στους δύο ρόλους (γελάει).

Ben affleck batman2

Ηταν κάπως γελοίο όλο αυτό το κύμα αρνητικών αντιδράσεων. Ομως, όντως, ο κόσμος φρίκαρε όταν άκουσε τα νέα για το «Σκάνδαλο Batfleck». Σε πόσο μεγάλο βαθμό όλο αυτό πέρασε κάτω από το δέρμα σας και σας επηρέασε;

Μπεν Αφλεκ: Πριν καν αποδεχτώ το ρόλο, οι παραγωγοί της Warner Bros. μου έδωσαν αποκόμματα από παλιότερες αντιδράσεις του κόσμου σε κάστινγκ υπερηρώων. «Είσαι έτοιμος για όσα έχεις να αντιμετωπίσεις;» μου είπαν. Και είχαν δίκιο. Αυτό μοιάζει να είναι κομμάτι της δουλειάς πια. Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος ενεργών φαν που έχουν έντονες απόψεις για όλα. Ειδικά με τα social media να εντείνουν το φαινόμενο. Δεν με πειράζει που είχα να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο - το μερίδιο που μου αναλογεί. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Εγώ όμως ξέρω ότι δε θα είχα αποδεχτεί το ρόλο, αν δεν εμπιστευόμουν το ένστικτό μου κι αν δεν πίστευα ότι μπορώ να τον καταφέρω. Ομως, όπως είπα, ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Ολα αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού. Μια επίκεντρο θα είμαι εγώ, μια ο πρωταγωνιστής του «Fifty Shades of Grey» - έτσι πάει αυτό.

Οι φανς όμως πιστεύουν ότι η ψήφος τους μετράει

Μπεν Αφλεκ: Ξέρετε κάτι; Είναι υπέροχο όλο αυτό. Είναι σπουδαίο που ο κόσμος ενδιαφέρεται τόσο πολύ. Σημαίνει ότι περιμένουν με πάθος να δουν την ταινία. Κι έχεις ευθύνη εσύ να τιμήσεις αυτή την αγάπη τους για την ταινία, να σηκώσεις το βάρος των προσδοκιών. Γιατί οι Ελληνες είχαν τους αρχαίους τους μύθους, οι Αμερικανοί έχουν τους δικούς τους. Η αμερικανική μυθολογία είναι οι υπερήρωές της. Ο κόσμος τους αγαπάει πολύ και τους προστατεύει. Εχεις χρέος να κάνεις καλή δουλειά, να είσαι όσο πιο τέλειος μπορείς. Στο τέλος της μέρας, το μόνο που μετράει είναι η ταινία που θα καταθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα: