Buzz

Great Presley: ο Μπαζ Λούρμαν σκηνοθετεί τη ζωή του Ελβις!

στα 10

Ο σκηνοθέτης του μεγάλου θεάματος και της σινεμασκόπ υπόκλισης στην μουσική, επέλεξε το επόμενο πρότζεκτ του: τη ζωή του Βασιλιά, Ελβις Πρίσλεϊ.

Great Presley: ο Μπαζ Λούρμαν σκηνοθετεί τη ζωή του Ελβις!

Φήμες θέλουν τον Μπαζ Λούρμαν να έχει επιλέξει το επόμενο βήμα από τον «Υπέροχο Γκάτσμπυ»: την κινηματογραφική βιογραφία που ετοιμάζει το στούντιο της Warner Bros. για τη ζωή του Ελβις Πρίσλεϊ. Μάλιστα, κι αυτή είναι η κυριότερη είδηση για μία τέτοια ταινία: σύμφωνα με το Rolling Stone, η Warner έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα όλης της δισκογραφίας του Βασιλιά, ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει χωρίς περιορισμούς στην ταινία.

Μόνο, που όπως καταλαβαίνετε, αυτή δεν είναι η βασική ανησυχία για ένα τέτοιο εγχείρημα. Ο Λούρμαν θα εξασφαλίσει μεγαλειώδη κινηματογράφηση, δαιμονισμένη ενέργεια, rock 'n' roll λάμψη και όλα τα σχετικά. Αλλά... ποιος θα σηκώσει το βάρος να παίξει τον Ελβις, χωρίς να καταλήξει μαριονέτα στα τράβελινγκ του σκηνοθέτη; Ποιος μπορεί να αντισταθεί στον μιμητισμό, το ροκαμπίλι κοκόρι και το σήκωμα του πάνω χείλους; Ποιος μπορεί να δώσει ψυχή, ερμηνεία, φως και σκιές στο είδωλο;

Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά ο Χοακίν Φίνιξ βιάστηκε κι έπαιξε (αριστουργηματικά) τον Τζόνι Κας, αλλιώς θα ήταν η πρώτη μας επιλογή.

1

Λεπτομέρειες για την ταινία, αλλά και τις διαπραγματεύσεις μηνών του Λούρμαν με τη Warner δεν υπάρχουν. Πάντως το σενάριο της ταινίας υπογράφει η Κέλι Μαρσέλ (σεναριογράφος της «Μαγικής Ομπρέλας» και του «Fifty Shades of Grey») και θα είναι εντελώς πρωτότυπο - η Μαρσέλ δε βασίζεται σε κάποιο βιβλίο, βιογραφία ή άλλο υλικό.

2

Το Rolling Stone στο κείμενό του προτείνει για το ρόλο του Ελβις τον Τζακ Γουάιτ, ο οποίος είχε μεταμορφωθεί σε The King στην παρωδία «Walk Hard: The Dewey Cox Story».

To MTV ψηφίζει Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ: ο νεαρός έχει αποδείξει ότι είναι καλός ηθοποιός, τραγουδάει κι έχει τσαγανό.

Αλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να ξεθάψουμε ένα άλλο μεγάλο ταλέντο που έχει μείνει πίσω: τον Τόμπι Μαγκουάιαρ. Ή ότι ο Μπαζ πρέπει να μείνει σ' αυτούς που ξέρει: τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ή τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (πώς θα μπορούσε ο Σκοτσέζος να μεταμορφωθεί σε Αμερικανό του Νότου θα θέλαμε να το δούμε).

Και φυσικά, πάντα υπάρχει κάποιος που θα πετάξει το όνομα του Τζέιμς Φράνκο ως απάντηση. Οποιαδήποτε κι αν είναι η ερώτηση.

3

Εμείς ρωτάμε λοιπόν εσάς: ποιος πιστεύετε ότι θα έπλαθε έναν Ελβις που θα άφηνε κινηματογραφική ιστορία; Ας το συζητήσουμε αλλά... Don't be cruel.

Να θυμίσουμε επίσης ότι εκτός αυτού του μεγαλεπίβολου πρότζεκτ ο Μπαζ Λούρμαν φημολογείται ότι θα αναλάβει μία τηλεοπτική σειρά για το hip hop (σε πραγωγή Jay Z για το ΗΒΟ), αλλά και το όνειρο που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ: τον «Ναπολέοντα».