Buzz

Οι σκηνοθέτες του «Batgirl» λένε πως η Warner τους μπλόκαρε από οποιαδήποτε πρόσβαση στην ταινία τους

στα 10

Οι Αντίλ Ελ Αρμπί και Μπιλάλ Φαλάχ μίλησαν για την εμπειρία που είχαν τον μήνα που μας πέρασε σχετικά με την ακύρωση του «Batgirl».

Οι σκηνοθέτες του «Batgirl» λένε πως η Warner τους μπλόκαρε από οποιαδήποτε πρόσβαση στην ταινία τους

Στις αρχές του μήνα η Warner κατάφερε να προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις τόσο στους φανς όσο και μέσα στη βιομηχανία του σινεμά, όταν αποφάσισε να ακυρώσει ξαφνικά το «Batgirl», μια ταινία μάλιστα η οποία είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματά της και βρισκόταν ήδη στα τελικά στάδια παραγωγής.

Ολα έγιναν τόσο γρήγορα μάλιστα που οι σκηνοθέτες της ταινίας Αντίλ Ελ Αρμπί και Μπιλάλ Φαλάχ δεν κατάφεραν να πάρουν στην κατοχή τους κάποιο υλικό από την ταινία, μιας και όταν το προσπάθησαν ανακάλυψαν πως η Warner τους είχε κόψει την πρόσβαση. Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό The Direct μίλησαν για την εμπειρία αυτή, αλλά και όταν ρωτήθηκαν αν έχουν κάποιο υλικό για προσωπική τους χρήση απάντησαν «όχι, δεν έχουμε τίποτα. Ο Αντιλ με κάλεσε και μου είπε να πάω και να βιντεοσκοπήσω την ταινία με το κινητό μου. Πήγα στους servers και όλα είχαν εξαφανιστεί. Δεν έχουμε ούτε τις σκηνές με τον Batman μέσα.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντείβιντ Ζάσλαβ έδωσε κάποιες εξηγήσεις για την ακύρωση της ταινίας «Batgirl»

batgirl

Οι σκηνοθέτες φυσικά ξεκαθάρισαν πως δεν σχεδίαζαν να πάνε πίσω από την πλάτη της νεοσύστατης Warner Bros. Discovery και να χρησιμοποιήσουν το υλικό του «Batgirl» για να επωφεληθούν. Αντίθετα, ο στόχος τους ήταν να τεκμηριώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της ταινίας στα τηλέφωνά τους, έστω και μόνο για να έχουν κάποιο είδος καταγραφής ενός έργου πάνω στο οποίο είχαν ήδη δουλέψει ακούραστα, μαζί με το καστ και το συνεργείο τους για μήνες. Είναι κατανοητό ότι θα ήθελαν να έχουν κάτι για να τα θυμούνται όλα.

Και συνέχισαν λέγοντας πως «άτομα από τη Warner Bros μας είπαν ότι δεν ήταν πρόβλημα ταλέντου από την πλευρά μας ή της ηθοποιού [της Λέσλι Γκρέις], ούτε καν για την ποιότητα της ταινίας. Ημασταν ακριβώς στη μέση του μοντάζ. Είχε πολλή δουλειά να γίνει, οπότε δεν είχε τελειώσει η ταινία! Η Warner Bros μας είπε ότι η ακύρωση ήταν μια στρατηγική αλλαγή, μια αλλαγή στη διαχείριση ώστε να μπορέσουν να εξοικονομήσουν χρήματα.»

Τελικά το «Batgirl» δεν φαίνεται να βρει ποτέ τον δρόμο του στην οθόνη, μικρή ή μεγάλη, και μπορεί η Warner να έχει το κάθε δικαίωμα να ακυρώνει κάποια ταινία οποιαδήποτε στιγμή θέλει, αλλά αυτό δεν πάει να πει πως είναι σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση απέναντι στους συντελεστές της.