Buzz

Μια από τις ωραιότερες σκηνές της χρονιάς ανήκει στα «Κορίτσια» της Σελίν Σιαμά

στα 10

Στην καρδιά της πολυταξιδεμένης και πολυβραβευμένης ταινίας της Σελίν Σιαμά «Τα Κορίτσια» βρίσκεται μια σκηνή από αυτές που μένουν αυτόματα κλασικές. Υπεύθυνες γι' αυτήν, οι υπέροχες πρωταγωνίστριες της ταινίας και η Rihanna.

Μια από τις ωραιότερες σκηνές της χρονιάς ανήκει στα «Κορίτσια» της Σελίν Σιαμά

Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, το αβέβαιο μέλλον της στο σχολείο και από τον άγραφο νόμο που έχουν επιβάλλει τα αγόρια στη γειτονιά, η 16χρονη Μαριέμ αποφασίζει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή όταν συναντά μια παρέα από τρία ανεξάρτητα κορίτσια. Αλλάζει το όνομά της, τον τρόπο ντυσίματός της και παρατάει το σχολείο προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τη συμμορία, ελπίζοντας ότι αυτός θα είναι ο δρόμος της προς την ελευθερία.

Η υπόθεση της νέας ταινίας της Σελίν Σιαμά «Τα Κορίτσια», έρχεται να συναντήσει το προηγούμενο έργο της γαλλίδας δημιουργού («Tomboy» και «Τα Νούφαρα»), αλλά περιγράφει μόνο λίγα απ' όσα συμβαίνουν μέσα σε ένα γεμάτο ενέργεια, θυμό, συγκίνηση και πάθος φιλμ ενηλικίωσης με φόντο τα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού, εκεί όπου οι συμμορίες δεν ανήκουν μόνο στα αγόρια και τα κορίτσια πρέπει να αναμετρηθούν με τη σκληρή ζωή στο ανδροκρατούμενο σπίτι τους και στους γεμάτους κινδύνους δρόμους της γειτονιάς τους.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τα «Κορίτσια» της Σελίν Σιαμά

Bande de Filles 607

Σε μια από τις ωραιότερες σκηνές της ταινίας (και μια από τις καλύτερες της χρονιάς με διαφορά), η παρέα των κοριτσιών της Σελίν Σιαμά θα σταματήσουν το χρόνο, θα φορέσουν τα πιο όμορφα κλεμμένα τους ρούχα και θα βάλουν στη διαπασών το αγαπημένο τους τραγούδι ζώντας για λίγο το όνειρο - μέχρι να τους επιτεθεί για ακόμη μια φορά μετωπικά η πραγματικότητα.

To έτσι κι αλλιώς υπέροχο «Diamonds» της Rihanna δεν ακούστηκε ποτέ πιο μελαγχολικό, πιο ξεσηκωτικό, πιο αντιπροσωπευτικό μιας γενιάς που έστω και για λίγο βλέπει τον εαυτό της στον καθρέφτη ως «beautiful, like diamonds in the sky». Ο,τι ακολουθήσει στη ζωή των τεσσάρων κοριτσιών δεν θα είναι πια ποτέ το ίδιο.


Τα «Κορίτσια» της Σελίν Σιαμά θα παίζονται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 16 Απριλίου από την Weird Wave

Διαβάστε ακόμη: