Φεστιβάλ / Βραβεία

Και τα BAFTA του 2021 μετατίθενται τον Απρίλιο

στα 10

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για την μεταφορά των Οσκαρ του 2021 σε νέα ημερομηνία, ακολούθησαν και τα BAFTA.

Και τα BAFTA του 2021 μετατίθενται τον Απρίλιο

Μετά και την ανακοίνωση της Ακαδημίας για την αναβολή της 93ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Οσκαρ για τις 25 Απριλίου 2021, σειρά έχουν τα BAFTA να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Ετσι η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε χτες, λίγη ώρα μετά, πως η τελετή απονομής των βραβείων BAFTA θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου 2021, δυο εβδομάδες πριν τα Οσκαρ.

«Αυτή η αλλαγή, από την προηγούμενη αναγγελθείσα ημερομηνία της 14ης Φεβρουαρίου, αναγνωρίζει τον παγκόσμιο αντίκτυπο της πανδημίας και καλύπτει έτσι μια μεγαλύτερη περίοδο για την επιλογή ταινιών. Περισσότερες λεπτομέρειες για την τελετή θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στον χρόνο», ανέφερε χτες στην ανακοίνωσή της η Βρετανική Ακαδημία.

bafta 607

Επίσης ανακοινώθηκε πως θα υπάρχουν και αλλαγές για την ημερομηνία των βραβείων BAFTA για το 2022, που είχε ανακοινωθεί πέρσι για τις 13 Φεβρουαρίου 2022. Το συγκεκριμένο «εξετάζεται επί του παρόντος» ως μέρος της Επιτροπής των Βραβείων που δημιουργήθηκε μετά και τις φετινές, αμφιλεγόμενες, υποψηφιότητες. «Τυχόν αλλαγές θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, μαζί με άλλα ευρήματα και προτάσεις» συμπλήρωσε η Ακαδημία.

Αραγε σειρά έχουν οι Χρυσές Σφαίρες; Αναμένουμε περισσότερα σύντομα.