Buzz

«Bacalaureat». Μια οικογενειακή ιστορία από τον Κριστιάν Μουντζίου

στα 10

Η καινούρια του ταινία βρίσκεται όπως αναμενόταν ανάμεσα σε αυτές που διαγωνίζονται για τον Χρυσό φοίνικα στις Κάννες.

«Bacalaureat». Μια οικογενειακή ιστορία από τον Κριστιάν Μουντζίου

Βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα για το «4 Μήνες, 3 Εβδομάδες, 2 Μέρες» και με το βραβείο σεναρίου για το «Πίσω από του Λόφους», ο Κριστιάν Μουντζίου είναι πάντα ένα από τα σίγουρα στοιχήματα για την συμμετοχή του στις Κάννες με κάθε καινούρια ταινία του.

Το «Bacalaureat» που είχε αρχικά τον τίτλο «Οικογενειακές Φωτογραφίες» («Fotografii de Familie») είναι ακριβώς αυτό, μια οικογενειακή ιστορία σε μια μικρή πόλη της Ρουμανίας όπου σχεδόν όλοι, ξέρουν όλους. Στο κέντρο της βρίσκεται μια οικογένεια, ένας πατέρας και η κόρη του, τους οποίους υποδυονται ο Αντριάν Τιτιένι και Μαρία Ντράγκους. Εκείνη βρίσκεται στην περίοδο της ζωής της όπου όλα δείχνουν ανοιχτά, εκείνος θέλει «το καλύτερο γι αυτή».

Bacalaureat 607

Ο πατέρας της πιστεύει ότι ξέρει ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει, το πως κανείς πάει μπροστά στην κοινωνία του σήμερα και κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες ζωής, εκείνη πάλι έχει τις δικές της απόψεις για το μέλλον και τις επιλογές της.

Το φιλμ θα κάνει την πρώτη του προβολή στις Κάννες αλλά αμέσως μετά θα βγει κατευθείαν στις αίθουσες της Ρουμανίας καθώς όπως λέει ο Μουντζίου: «Θα ήθελα το κοινό της χώρας μου ή τουλάχιστον αυτό που έχει την τύχη να ζει σε πόλεις που έχουν κινηματογράφους που θα ενδιαφέρονταν να προβάλουν την ταινία μου να δουν όσο πιο γρήγορα γίνεται το "Bacalaureat"».

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θέλουμε κι εμείς.

Δείτε εδώ το τρέιλερ, το πόστερ κι ένα απόσπασμα από το φιλμ:



Δείτε ακόμη:

bacalaureat poster 607