Buzz

Η Φιόνα Χάρβεϊ μηνύει το Netflix για τη δυσφήμηση της στο «Baby Reindeer»

στα 10

Η πραγματική Φιόνα της σειράς του Ρίτσαρντ Γκαντ στο Netflix μηνύει το Netflix για 170 εκατομμύρια δολάρια.

Η Φιόνα Χάρβεϊ μηνύει το Netflix για τη δυσφήμηση της στο «Baby Reindeer»

Η Φιόνα Χάρβεϊ, η αληθινή Μάρθα του «Baby Reindeer», έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στην εκπομπή του Πιρς Μόργκαν, λίγο καιρό μετά την πρεμιέρα της σειράς, για να μιλήσει για τον Ρίτσαρντ Γκαντ και το πως η σειρά έχει επηρεάσει τη ζωή της. Και τώρα αποφάσισε να μηνύσει το Netflix για 170 εκατομμύρια δολάρια καταγγέλλοντας την πλατφόρμα για συκοφαντική δυσφήμιση, εκ προθέσεως πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, αμέλεια και παραβιάσεις του δικαιώματος της δημοσιότητας.

Η αγωγή της Χάρβεϊ ισχυρίζεται ότι το Netflix είπε «βάναυσα ψέματα» γι 'αυτήν στη σειρά «Baby Reindeer». Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Χάρβεϊ «τα ψέματα που είπαν οι κατηγορούμενοι για την Χάρβεϊ σε πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως περιλαμβάνουν ότι η Χάρβεϊ είναι δύο φορές καταδικασμένη stalker που καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση και ότι η Χάρβεϊ επιτέθηκε σεξουαλικά στον Γκαντ. Ως αποτέλεσμα των ψεμάτων και της εντελώς απερίσκεπτης κακής συμπεριφοράς των κατηγορουμένων, η ζωή της Χάρβεϊ είχε καταστραφεί. Με απλά λόγια, το Netflix και ο Γκαντ κατέστρεψαν τη φήμη, τον χαρακτήρα και τη ζωή της.»

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για τη σειρά: «Baby Reindeer»: Το Flix θέλει να σας κεράσει ένα φλυτζάνι τσάι

baby reindeer

Το πρώτο επεισόδιο του «Baby Reindeer» λέει στην αρχή πως «αυτή είναι μια αληθινή ιστορία». Η αγωγή της Χάρβεϊ ισχυρίζεται ότι «είναι το μεγαλύτερο ψέμα στην τηλεοπτική ιστορία. Είναι ένα ψέμα που είπε το Netflix και ο δημιουργός της σειράς, Ρίτσαρντ Γκαν, από απληστία και πόθο για φήμη. Ενα ψέμα που σχεδιάστηκε για να προσελκύσει περισσότερους θεατές, να τραβήξει περισσότερη προσοχή, να κερδίσει περισσότερα χρήματα και να καταστρέψει βίαια τη ζωή της ενάγουσας, Φιόνα Χάρβεϊ - μιας αθώας γυναίκας που δυσφημίστηκε από το Netflix και τον Ρίτσαρντ Γκαντ σε μέγεθος και κλίμακα χωρίς προηγούμενο».

Σε μια δήλωση, ένας εκπρόσωπος του Netflix είπε: «Σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε αυτό το θέμα σθεναρά και να υποστηρίξουμε το δικαίωμα του Ρίτσαρντ Γκαντ να πει την ιστορία του».

Μπορείτε να διαβάσετε και τις 34 σελίδες της αγωγής της Χάρβεϊ εναντίον του Netflix εδώ.