Industry

Αυλαία για το Kodak Theatre...

στα 10

Είναι επίσημο: η Kodak λόγω χρεωκοπίας αναγκάζεται να κατεβάσει το όνομά της από το εμβληματικό οσκαρικό κτίριο και μεθαύριο η Ακαδημία θα μας υποδεχτεί στο κόκκινο χαλί του «Hollywood & Highland Center». Ξενερώσαμε.

Αυλαία για το Kodak Theatre...
The Theatre Formerly Known as Kodak.

«Τhe Hollywood & Highland Center» είναι η ονομασία του εμπορικού κέντρου στην καρδιά της Hollywood Blvd., στο οποίο στεγαζόταν μέχρι πρότινος και η μεγαλόπρεπη κινηματογραφική αίθουσα του Kodak Theatre.

Το Kodak Theatre χτίστηκε πριν από δέκα χρόνια με κύριο στόχο να φιλοξενεί τις οσκαρικές τελετές (που πριν γινόντουσαν στο Shrine Auditorium), και μέσα σ' αυτή τη δεκαετία έγινε συνώνυμο των Οσκαρ. Μόνο που σήμερα οι ανακοινώσεις της Ακαδημίας κάνουν σαφές ότι κάτι έχει αλλάξει: «Η Μέριλ Στριπ θα παρουσιάσει βραβείο από τη σκηνή του ....Hollywood & Highland Center» μας ενημερώνει μία από αυτές. Μάλιστα. Oχι πια «Welcome to The Kodak Theatre».

Ψάχνοντας λοιπόν μάθαμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, το δικαστήριο που χειρίζεται την υπόθεση πτώχευσης της Kodak, επέβαλε στον ιδιοκτήτη του Hollywood & Highland Center εμπορικού κέντρου να κατεβάσει το logo της Kodak από την μαρκίζα του, κάτι που και τυπικά τερματίζει τη συνεργασία τους, αλλά και το 4 εκατομμυρίων δολαρίων χρέος της εταιρίας.

Το εμπορικό κέντρο ψάχνει τώρα για νέο χορηγό ονόματος για το θέατρο, ενώ η Ακαδημία έχει πάρει οδηγίες να αναφέρεται στο «σπίτι της» με την H&H προσφώνηση. Παράλληλα, αναμένονται διαπραγματεύσεις μεταξύ ιδιοκτητών και Ακαδημίας για το αν θέλουν να ανανεωθεί η σύμβαση στέγασης των Οσκαρ για τις επόμενες χρονιές εκεί. Η Ακαδημία μπορεί να ενεργοποιήσει μία εξαίρεση στο συμβόλαιό της και να ψάξει για νέο χώρο που θα πραγματοποιεί τις τελετές απονομής των Οσκαρ.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος όμως, Τομ Σέρακ, είπε στις εφημερίδες ότι δεν αναζητούν κάτι καινούργιο - ο χώρος έχει χτιστεί ειδικά για τις ανάγκες των Οσκαρ και με τους καλύτερος όρους για την Ακαδημία.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι: ίδιος χώρος, νέο όνομα και λίγη πίκρα στο στόμα με την υπενθύμιση ότι ακόμα και στον λαμπερό επίπλαστο χολιγουντιανό κόσμο, γίνονται εξώσεις.