Buzz

Ακολουθήστε πρώτοι τον «Μίτο της Αριάν»

στα 10

H Feelgood Entertainment και το Flix σας δίνουν την ευκαιρία να δείτε πρώτοι τη νέα ταινία του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν μετά τα «Χιόνια του Κιλιμάντζαρο».

Ακολουθήστε πρώτοι τον «Μίτο της Αριάν»

Μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της ταινίας «Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο», ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν επιστρέφει με το δέκατο όγδοο φιλμ της καριέρας του, μια ονειρική, αστεία και ατμοσφαιρική ιστορία με εκκεντρικούς χαρακτήρες, ανάμεσα τους και μια χελώνα που συνομιλεί με την πρωταγωνίστρια.

Με φόντο ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο και μια ηλιόλουστη παλέτα, η κεντρική ηρωίδα της ταινίας ζει το όνειρο της και μας παρασέρνει σε έναν μαγικό μικρόκοσμο, όπου τίποτα δεν είναι αναμενόμενο και όλα είναι αντικείμενο μιας καλής συζήτησης μεταξύ φίλων. Αυτή τη φορά ο δημιουργός επιλέγει να μιλήσει για τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από μια ευαίσθητη ταινία που θυμίζει ενήλικο παραμύθι.

Η ηρωίδα της ταινίας, Αριάν έχει γενέθλια. Τα κεριά στην τούρτα είναι αναμμένα, αλλά κανένα αγαπημένο πρόσωπο δεν κατάφερε να έρθει. Έτσι, η εορτάζουσα μπαίνει στο όμορφο αυτοκίνητο της, φεύγει από το όμορφο προάστιο, όπου ζει, και χάνεται στο ηλιόλουστο τοπίο της Μασσαλίας. Στην πορεία θα συναντήσει έναν νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας που θα την οδηγήσει σε μια παραλιακή ταβέρνα. Εκεί, η Αριάν, θα γοητευτεί από τον ρομαντικό της ιδιοκτήτη, θα συγκινηθεί από τη νοσταλγία ενός συνταξιούχου φύλακα μουσείου φυσικής ιστορίας, θα ανέβει στη σκηνή για μια παράσταση μιούζικαλ. Και ποιος ξέρει; Μπορεί αυτά τα γενέθλια να της μείνουν αξέχαστα

2

Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν λέει για το φιλμ: «Ήθελα να γυρίσω μια ταινία μόνο και μόνο για τη χαρά της πραγματοποίησής της, με απόλυτη ελευθερία, όπως ένας αυτοσχεδιασμός στο θέατρο, ένα μικρό ποίημα που γράφτηκε με σπουδή, διασκεδαστική και απολαυστική… Μέσα από μία επιθυμία πιεστική ν’ αφεθώ, πολύ απλά να παίξω ένα παιχνίδι χωρίς προκλήσεις… Το σενάριο έπρεπε να είναι «μια παιχνιδομηχανή» για τους ηθοποιούς, για τους τεχνικούς και για μένα τον ίδιο».

Οσο για την ιστορία και το «νόημα» του φιλμ , ο Γκεντιγκιάν λέει πως «η συγκεκριμένη ταινία έχει να κάνει με το όνειρο, με την «ανοησία». Παρά το γεγονός αυτό, διακρίνω σήμερα ότι το όνειρο αυτό αποτελεί και μια πρόσκληση να ανακαλύψουμε εκ νέου μια αδελφότητα που θα είναι παγκόσμια. Οι αδελφότητες που υπάρχουν σήμερα, δεν έχουν καμιά σχέση μ’ αυτό. Είναι κοινωνικές, θρησκευτικές, γεωγραφικές, πολιτισμικές. Συνεχίζω να σκέφτομαι ότι για να υπάρξει μια νέα τάξη πραγμάτων, πρέπει να ονειρευόμαστε».

2

Το φιλμ θα βγει στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment στις 17 Ιουλίου, αλλά εσείς μπορείτε να την δείτε πρώτοι την Τετάρτη 16 Ιουλίου στον κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ (Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι). Ωρα προσέλευσης 20:30, ώρα έναρξης 21:00.

Για να διεκδικήσετε μια από τις διπλές προσκλήσεις, κάντε like, share ή αφήστε σχόλιο στο ποστ του διαγωνισμού στο facebook. Οι νικητές θα ενημερωθούν την Τρίτη 15 Ιουλίου.

Δείτε το τρέιλερ

Διαβάστε ακόμη:

«Au fil d'Ariane»: Μια μαγική Μασσαλία πρωταγωνίστρια και πάλι του Ρομπέρ ΓκεντιγκιάνΟ Ρομπέρ Γκεντιγκιάν ακολουθεί τον Μίτο της Αριάδνης