Industry

H Αθηνά Τσαγγάρη είναι η filmmaker in Residence του Film Society of Lincoln Center για το 2015

στα 10

Λίγο μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής της νέας της ταινίας «Chevalier» στο διαγωνιστικό του Λοκάρνο, τα καλά νέα συνεχίζονται για την Ελληνίδα σκηνοθέτη.

Flix Team
H Αθηνά Τσαγγάρη είναι η filmmaker in Residence του Film Society of Lincoln Center  για το 2015
Η Αθηνά Τσαγγάρη στα γυρίσματα του «Chevalier». [Φωτό: Δέσποινα Σπύρου]

Το πρόγραμμα του filmmaker in Residence του Lincoln Center, ενός από τα κορυφαία ιδρύματα για την τέχνη στην Αμερική βρίσκεται μόλις στον τρίτο χρόνο του και η Αθηνά Τσαγγάρη ακολουθεί τον Λισάντρο Αλόνσο και την Αντρεα Αρνολντ, οι οποίοι επιλέχθηκαν τις προηγούμενες χρονιές για να δουλέψουν με την ενίσχυση του, τα καινούρια τους project.

Για την Αθηνά Τσαγγάρη, αυτό είναι η επόμενη ταινία που ήδη ετοιμάζει, ένα κωμικό αστυνομικό θρίλερ που έχει τον τίτλο «White Knuckles» και το οποίο εν μέρει λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη. Ηρωίδες του, δυο αδελφές που είναι μπλεγμένες με όχι ακριβώς νόμιμες δραστηριότητες αφού η μια είναι διαρρήκτης και η άλλη λογίστρια για σκοτεινούς τύπους και οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως «απάτες με τον ΦΠΑ, amour fou, αρχιτεκτονική διήθηση και ηλεκτρικά ενισχυμένες γροθιές».

Διαβάστε ακόμη: To «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Αθηνά τσαγγάρη chevalier  607 Από τα γυρίσματα του «Chevalier»(Φωτό: Δέσποινα Σπύρου)

Η Αθηνά περιγράφεται στην ανακοίνωση του Lincoln Center ως μια «δυναμική και ατρόμητη δημιουργός με μια εξαιρετική καριέρα που μας κάνει να ανυπομονούμε για τη συνέχεια». Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει χρόνο και χώρο στους σκηνοθέτες να δουλέψουν πάνω στο σενάριο και το project τους και να τους φέρει σε επαφή με ανθρώπους που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Η Αθηνά, δηλώνει με την σειρά της τιμημένη από την επιλογή και «ανυπόμονη να δουλέψω στο σενάριο και να αντλήσω έμπνευση από την πόλη συντροφικότητα από την κινηματογραφική κοινότητα και δημιουργική διέγερση μέσα από το πρόγραμμα του Lincoln Center».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη