Ξεκινάει σήμερα το 3ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ 14 NOV  /  Flix Team

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 14 ως τις 22 Νοεμβρίου online και δωρεάν για όλους.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών που απευθύνονται σε παιδιά από 2 ετών έως και την εφηβεία αλλά και σε γονείς που θέλουν να θυμηθούν τη δική τους παιδική ηλικία, ξεκινάει σήμερα, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, το 3ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας που πραγματοποιείται online ως τις 22 Νοεμβρίου 2020.

Χώρος φιλοξενίας της φετινής διοργάνωσης είναι το site του Φεστιβάλ στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ταινίες δωρεάν.

athicff 2020 607

athicff 2020 607

Μέσα από πρωτότυπες και βραβευμένες ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους, όλοι μπορούν να ταξιδέψουν στον κόσμο, από την Γαλλία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ ως το Μεξικό, το Νεπάλ και τη Μογγολία και να γνωρίσουν καινούργιους ήρωες κινουμένων σχεδίων αλλά και άλλους πολιτισμούς. Γνωρίστε παιδιά που υψώνουν τη φωνή τους για την καταστροφή του περιβάλλοντος, αφηγούνται σημαντικά ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα, εκφράζονται μέσα από το ποδόσφαιρο ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες, βρίσκουν τις «υπερδυνάμεις» τους μέσα από τον χορό, μαθαίνουν να τολμούν και να γκρεμίζουν τα στερεότυπα, ζουν ιστορίες τρόμου.


Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του 3ου Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στο επίσημο site του, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στη σελίδα του στο Instagram.


microplastics

Φέτος, ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη σχέση των παιδιών με το περιβάλλον. Ταινίες που ευαισθητοποιούν για την ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση, αλλά και ταινίες που μπορούν να αλλάξουν τις καθημερινές συνήθειες όλων μας, όχι μόνο των παιδιών. Οπως οι μαθητές από την Κωνσταντινούπολη που ακολουθούν το παράδειγμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ και αναλαμβάνουν δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγήστο ντοκιμαντέρ «Θέλουμε το Μέλλον μας!» (We Want Our Future!) του Aτόμ Σασκάλ από την Τουρκία. Στο ντοκιμαντέρ «Μικροπλαστικά Παντού» (Microplastic Madness) των Ατσούκο Κουέρκ και Ντέμπι Λι Κόεν από τις ΗΠΑ, οι μαθητές της πέμπτης τάξης ενός Δημόσιου Σχολείου στο Μπρούκλιν γίνονται πολίτες-επιστήμονες και ακτιβιστές και προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινότητα για την επιτακτική ανάγκη ενός Plastic Free Future.

screen 607

carpe diem 607

Η προσβασιμότητα είναι προτεραιότητα στο 3ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τις ταινίες του να προβάλλονται όχι μόνο ελληνικά και αγγλικά, αλλά και γλώσσα easy2read για πρόσβαση σε άτομα με δυσκολία στην κατανόηση, αυτισμό και νοητική αναπηρία. Μπαίνοντας στο επίσημο site του Φεστιβάλ, εκεί όπου μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμά του αλλά και όλες τις οδηγίες για τη δωρεάν παρακολούθηση των ταινιών του, έχετε την επιλογή τριών γλωσσών: ελληνικά, αγγλικά και easy2read. Πατώντας πάνω στο κουμπί easy2read μπαίνετε στο Περιβάλλον Προσβάσιμης Πληροφορίας, όπου μπορείτε να διαβάσετε για κάθε μια από τις ταινίες μια «κοινωνική ιστορία» που διευκολύνει την κατανόηση της ταινίας ή την παρακολούθησή της από τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους.


Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του 3ου Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στο επίσημο site του, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στη σελίδα του στο Instagram.

athicff 2020 poster 607

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.