Buzz

«Αθήνα, η πόλη μου»: 12 σκηνοθέτες κάτω από την Ακρόπολη!

στα 10

Μετά το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο και την Αβάνα, ήρθε και η σειρά της Αθήνας να αποκτήσει τη σπονδυλωτή ταινία της, ακριβώς τη στιγμή που βρίσκεται στη μόδα. Ακόμη και για όλους τους λάθους λόγους...

«Αθήνα, η πόλη μου»: 12 σκηνοθέτες κάτω από την Ακρόπολη!

Το «Athens, My City» ανακοινώθηκε ως project σήμερα από την εταιρεία παραγωγής Paramyth Films που ανήκει στα αδέρφια Νίκα Και Ντέιβιντ Αγιασβίλι αλλά και τους συνεργάτες τους Κέλι και Βαν Βλαχάκης και Δημήτρης Μπιρμπίλης.

Aν τα ονόματα σας θυμίζουν κάτι, είναι γιατί είναι η ίδια ομάδα που κρύβεται πίσω από το «A Green Story» που ανοίγει σήμερα το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Το πρότζεκτ, που ακολουθεί το «Tbilisi, My City» της Paramyth Films μια σπονδυλωτή ταινία για την Τιφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας που είναι ήδη έτοιμο, αλλά και τη μακριά παράδοση πλέον των σπονδυλωτών ταινιών για τις πόλεις του κόσμου (από το συμπαθές «Paris Je T' Aime» μέχρι το αδιαφορο «New York I Love You» και το άστοχο «Tokyo» μέχρι το φετινό «7 Μέρες στην Αβανα») θα φιλοξενήσει 12 σκηνοθέτες που θα κάνουν από μια ταινία τριών έως δέκα λεπτών με φόντο την Αθήνα, ενώ το μόνο γνωστό μέχρι σήμερα είναι πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Μέχρι τότε οι δημιουργοί της ίσως θα γνωρίζουν και για ποια Αθήνα θα κάνουν ταινία...