Buzz

Πρώτες εικόνες από το «Ημερολόγιο της Αννα Φρανκ» του Αρι Φόλμαν

στα 10

Με συνδυασμό παραδοσιακού και stop-motion animation, o Αρι Φόλμαν του «Βαλς με τον Μπασίρ» αφηγείται τη δική του εκδοχή πάνω στο «Ημερολόγιο της Αννα Φρανκ».

Πρώτες εικόνες από το «Ημερολόγιο της Αννα Φρανκ» του Αρι Φόλμαν

Η animation διασκευή του «Ημερολογίου της Αννα Φρανκ» ήρθε ως ιδέα κατευθείαν από το The Anne Frank House του Αμστερνταμ και φυσικά κατέληξε στον Αρι Φόλμαν, τον πρωτοπώρο Ισραηλινό σκηνοθέτη του υπέροχου «Βαλς με τον Μπασίρ» και του καινοτόμου «The Congress» με την Ρόμπιν Ράιτ και συνδυασμό live action και animation.

Το φιλμ που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πίσω στο 2013 είναι μια συμπαραγωγή της εταιρείας του Αρι Φόλμαν και της βελγικής Entre Chien et Loup, ενώ ο σχεδιασμός και το animation γίνονται στα Passion στούντιο του Λονδίνου, όπου ο Φόλμαν συνεργάζεται με τον Βρετανό κατασκευαστή μαριονετών Αντι Γκεντ («Frankenweenie», «Fantastic Mr. Fox») και τον Ισραηλινό illustrato Ντέιβιντ Πολόνσκι που έχει συνεργαστεί και στις δύο προηγούμενες ταινίες του σκηνοθέτη.

Διαβάστε ακόμη: Ο Αρι Φόλμαν εξομολογείται στο Flix: «Εχει πεθάνει το σινεμά όπως το ξέραμε»

Ο Αρι Φόλμαν δήλωσε πως το υψηλό κόστος που έχουν οι μαριονέτες (στην τεχνική του stop-motion animation), οδήγησε την παραγωγή στο να συνδυάσει και παραδοσιακό animation, ενώ οι πρώτες εικόνες από το φιλμ αλλά και την κατασκευή του απεικονίζουν την Ανα Φρανκ αλλά και τον χαρακτήρια της Κίτι, της φανταστικής φίλης της Φρανκ που αναφέρεται στο ημερολόγιο. Το φιλμ, σύμφωνα με τον Φόλμαν θα αφηγηθεί την ιστορία της Αννα Φρανκ από την οπτική γωνία της Κίτι και δεν θα βασίζεται μόνο στο Ημερολόγιο της.

Anne Frank Ari Folman 607

Anne Frank Ari Folman 607

Anne Frank Ari Folman 607

Anne Frank Ari Folman 607

Διαβάστε ακόμη: