Buzz

Δύο από τις πιο θρυλικές αλυσίδες κινηματογράφων στην Καλιφόρνια κλείνουν όλες τους τις αίθουσες

στα 10

Τα Arclight Cinemas και τα Pacific Theatres, συνολικά 300 αίθουσες σε όλη την Καλιφόρνια κλείνουν για πάντα, θύματα της πανδημίας.

Δύο από τις πιο θρυλικές αλυσίδες κινηματογράφων στην Καλιφόρνια κλείνουν όλες τους τις αίθουσες

«Μετά την αναστολή λειτουργίας για περισσότερο από ένα χρόνο, σήμερα πρέπει να μοιραστούμε μαζί σας τα επώδυνα και θλιβερά νέα πως οι αλυσίδες ArcLight CInemas και Pacific Theatres δεν θα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους. Αυτό δεν ήταν η κατάληξη που επιθυμούσαμε, αλλά παρά την τεράστια προσπάθεια που εξήντλησε κάθε πιθανή μας εναλλακτική, η εταιρία δεν βλέπει κάποιο βιώσιμο τρόπο για να συνεχίσει.»

Η ανακοίνωση των ArcLight Cinemas και Pacific Theatres ήρθε αναπάντεχα σε μια Αμερική και ένα Λος Αντζελες που ξεκινάει δειλά να ζει σε ρυθμούς κανονικότητας, με τους κινηματογράφους να λειτουργούν με μειωμένη χωρητικότητα, αλλά να φέρνουν χρήματα στο ταμείο και να δίνουν ψήγματα ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη: Στα πόσα «ανοίγματα» της αγοράς θα ανοίξουν τα σινεμά στην Ελλάδα;

arclight

Οι 300 συνολικά κινηματογράφοι των δύο αλυσίδων, ανάμεσά τους και το θρυλικό Cinerama που είδαμε πρόσφατα στο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 31 Μαρτίου (Memorial Day), αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

«Σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν αφιερώσει την επαγγελματική τους ζωή για να κάνουν τους κινηματογράφους μας τα ωραιότερα μέρη στον κόσμο για να δεις ταινίες, είμαστε ευγνώμονες για τις υπηρεσίες σας... Στους επισκέπτες μας και στα μέλη της κινηματογραφικής κοινότητας που μετέτρεψαν το να πηγαίνεις σινεμά σε αυτήν την τόσο μαγική εμπειρία μέσα στα χρόνια, τις βαθιές μας ευχαριστίες. Ηταν τιμή και ευχαρίστησή μας να σας υποδεχτούμε και να σας φιλοξενήσουμε.»

Στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχει ήδη hashtag #SaveTheCineramaDome, αλλά και μηνύματα θλίψης για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής.


Δείτε παρακάτω μερικές αναμνήσεις από τους θρυλικούς κινηματογράφους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο Χόλιγουντ:

Δείτε εδώ ένα βίντεο - ξενάγηση στο Cinerama: