Buzz

Να γιατί το «Barbie Girl» των Aqua δεν θα ακούγεται στo «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουικ

στα 10

Σύμφωνα με το Variety το συγκρότημα καταλαβαίνει απόλυτα τον λόγο που το τραγούδι τους δεν θα ακούγεται στην ταινία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Να γιατί το «Barbie Girl» των Aqua δεν θα ακούγεται στo «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουικ

Ολοι, τουλάχιστον όσοι μεγαλώσαμε την δεκαετία του ’90, αγαπήσαμε και χορέψαμε (ακόμα και εάν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε) το «Barbie Girl» των Aqua. Και φυσικά περιμέναμε πως το τραγούδι αυτό, το οποίο περιέγραφε το life in plastic is fantastic, θα ακούγονταν και στην επερχόμενη ταινία της Γκρέτα Γκέργουικ «Barbie» με πρωταγωνιστές τους Μάργκο Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ, ένα τραγούδι που θα ταίριαζε γάντι.

Οπως όμως έγινε γνωστό κάτι τέτοιο δεν θα γίνει πραγματικότητα, όπως επιβεβαίωσαν πριν λίγους μήνες και τα μέλη του συγκροτήματος Aqua. Και σε μια πρόσφατη συνέντευξή τους στο Variety, το οποίο έκανε ένα retrospective αφιέρωμα για τα 25 χρόνια κυκλοφορίας του τραγουδιού (feeling old yet?), τα μέλη Σόρεν Ράστεντ και Λιν Νίστρομ δήλωσαν πως δεν ενοχλούνται από το γεγονός πως η Warner δεν θα χρησιμοποιήσει το τραγούδι τους στην ταινία.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ράιαν Γκόσλινγκ έχει κάτι να πει σε όσους τον αμφισβητούν ως «Ken»

aqua barbie girl

«Θα πρέπει να πούμε ότι εμείς το απορρίψαμε. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ δεν είναι αρκετά καλός!» είπε αστειευόμενος ο Ράστεντ. Η Νίστρομ, η οποία έκανε τα φωνητικά στο τραγούδι, δήλωσε πως καταλαβαίνει τον λόγο για τον οποίο δεν πήραν το τραγούδι του, μιας και θα πρόσθετε αρκετά επίπεδα campness στην ταινία. «Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί δεν το χρησιμοποίησαν, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, η ταινία θα επαναφέρει και πάλι το τραγούδι μας στο προσκήνιο.»

Υπάρχει στην πραγματικότητα ένας πολύ ξεκάθαρος λόγος που το «Barbie Girl» δεν θα εμφανιζόταν ποτέ σε μια επίσημη ταινία της Barbie: μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού, η εταιρεία παιχνιδιών της Barbie Mattel προσπάθησε να μηνύσει το υπεύθυνο συγκρότημα, ισχυριζόμενο ότι παραβίαζε πνευματικά δικαιώματα. Επίσης δεν τους άρεσαν καθόλου οι γεμάτοι σεξουαλικά υπονοούμενα στίχοι του, όπως «you can brush my hair, undress me anywhere» και «kiss me here, touch me there», χαρακτηρίζοντάς τους υποτιμητικούς και απαξιωτικούς. Η μήνυση κατέληξε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο το 2003, όπου οι LA Times αναφέρουν ότι ο δικαστής του Εφετείου του 9ου περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ Αλεξ Κοζίνσκι έδωσε την απάντηση «συμβουλεύω και τις δυο πλευρές να χαλαρώσουν».