Industry

Αποχαιρέτα τα torrents που κατέβαζες. Τέλος εποχής για το isohunt.com

στα 10

Τελευταίο «θύμα» της μάχης κατά της πειρατείας, το τρίτο πιο διάσημο site για torrents, το isohunt.com κατεβάζει ρολά μετά από μια δεκαετία, αποδίδοντας επιπλέον και το ποσό των 110 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κινηματογραφική Ενωση Αμερικής (MPAA).

Αποχαιρέτα τα torrents που κατέβαζες. Τέλος εποχής για το isohunt.com

H Κινηματογραφική Ενωση Αμερικής (ΜPAA), υπεύθυνη για τα συμφέροντα των μεγάλων στούντιο και για την αξιολόγηση καταλληλότητας των ταινιών, προσπαθεί να κλείσει το www.isohunt.com ήδη από τον Φεβρουάριο του 2006, πράγμα που κατάφερε μόλις το 2013, μετά από μια μακρόχρονη δίκη και μια απόφαση που προσμετράται από σήμερα σε μια από τις μεγάλες νίκες της βιομηχανίας κατά της πειρατείας.

Ο πραγματικός λόγος, φυσικά, του κλεισίματος του site δεν είναι η «πειρατεία», αλλά το γεγονός της διάθεσης πνευματικών έργων χωρίς την απόδοση δικαιωμάτων, παρόλες τις μελέτες που θέλουν τη διάθεση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών δωρεάν προσοδοφόρα τελικά για τους δημιουργούς και κυρίως τους ανεξάρτητους παραγωγούς που δεν έχουν από πίσω τους την υποστήριξη ενός παντοδύναμου στούντιο.

«Είναι θλιβερό να βλέπω το μωρό μου να πεθαίνει. Αλλά πάλεψα όλον αυτόν τον καιρό και έφτασα στο τέλος του δρόμου, παραμένοντας πιστός σε αυτό που υποσχέθηκα», δηλώνει ο Γκάρι Φουνγκ από τον Καναδά που είναι και ο ιδρυτής του site. «Δεκάμιση χρόνια λειτουργείας είναι ένα μεγάλο ταξίδι για κάθε επιχείρηση και σχεδόν μια αιωνιότητα για το ιντερνετ. Το μόνο που θελω να διαβεβαιώσω όλους τους χρήστες του isohunt είναι πως δεν χρησιμοποιήσα ποτέ κάποιο προσωπικό τους δεδομένο, όπως ΙP διευθύνσεις ή e-mails, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούν.»

2

Ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Ενωσης Αμερικής (MPAA) δήλωσε πως η δικαστική απόφαση «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους χτίζουν δουλειές ενθαρρύνοντας, βοηθώντας ή κάνοντας εφικτή την δυνατότητα των χρηστών να διαπράττουν παραβίαση δικαιωμάτων.»

Το www.isohunt.com θα κλείσει οριστικά στις 23 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη: