Industry

Αναρωτιέστε πως το Netflix αποφασίζει ποιες σειρές θα αγοράσει; Είναι απλό, ψάχνει στο piratebay

στα 10

Αν κι όχι μόνο εκεί είναι η αλήθεια, αλλά οι υπεύθυνοι της μεγαλύτερης υπηρεσίας video streaming στον κόσμο, δεν κρύβουν πως οι σειρές που «κατεβαίνουν» περισσότερο, είναι αυτές που και οι συνδρομητές του θέλουν να δουν.

Αναρωτιέστε πως το Netflix αποφασίζει ποιες σειρές θα αγοράσει; Είναι απλό, ψάχνει στο piratebay

Το Netflix έχει προχωρήσει πολύ από τις μέρες που έστελνε ταχυδρομικώς DVD στους συνδρομητές του. Σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πάροχους τηλεοπτικού και κινηματογραφικού περιεχόμενου και πρόσφατα, ξεκίνησε τις δικές του παραγωγές με σειρές που γνωρίζουν ήδη σημαντική επιτυχία όπως το «House of Cards», το «Arrested Development», ή το «Hemlock Grove».

Ομως εξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ταινιών και τηλεοπτικών σειρών από άλλες πηγές και όπως αποκαλύπτει με την ευκαιρία της επέκτασης του καναλιού σε μια ακόμη ευρωπαϊκή αγορά (αυτή της Ολλανδίας), η αντιπρόεδρος του καναλιού και υπεύθυνη για την αγορά περιεχόμενου, Κέλι Μέριμαν, μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να πάρουν αποφάσεις για νέες αγορές, είναι και το πόσο δημοφιλής είναι μια σειρά στα πειρατικά sites.

«Ενα από τα μέρη που κοιτάζουμε για να αντιληφθούμε την δημοτικότητα μιας σειράς που σκεφτόμαστε να αγοράσουμε, είναι και τα sites πειρατικού περιεχομένου. Είναι λογικό, αφού μπορείς εύκολα να αντιληφθείς την ζήτηση» λέει.

Σύμφωνα με την Μέριμαν, το Netflix δεν νιώθει ανταγωνιστικά απέναντι στην πειρατεία, αφού πιστεύουν ότι η εμπειρία του Netflix είναι τόσο πιο εύκολη, φτηνή και νόμιμη ώστε να αποτρέψει τους υποψήφιους πειρατές από το να δοκιμάσουν να κατεβάσουν παράνομα μια σειρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, το internet traffic μέσω των torrents στον Καναδά, έπεσε ήδη στο μισό μέσα σε τρία μόλις χρόνια απ΄όταν το Netflix ξεκίνησε να προσφέρει το περιεχόμενό του στην χώρα, και το ίδιο φιλοδοξούν ότι θα γίνει σε κάθε καινούρια χώρα που μπαίνει κάτω από την ομπρέλα του.

Tags: Netflix