Φεστιβάλ / Βραβεία

Ανοιξε η περίοδος υποβολής: Το International Project Discovery Forum περιμένει τις ταινίες σας

στα 10

Ξεκίνησε δυναμικά πέρσι και τώρα ετοιμάζεται για τη δεύτερη διοργάνωσή του. Το International Project Discovery Forum στο Λος Αντζελες αναζητά νέα projects.

Ανοιξε η περίοδος υποβολής: Το International Project Discovery Forum περιμένει τις ταινίες σας

Το πρώτο International Project Discovery Forum διοργανώθηκε πέρσι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες – διαβάστε εδώ περισσότερα για το περσινό ραντεβού. Το Forum έχει ως βασικό στόχο την προώθηση και υποστήριξη και ανάπτυξη ανεξάρτητων παραγωγών από άλλες χώρες, στο Λος Αντζελες. Η έμφαση του ενδιαφέροντος πέφτει σε ταινίες με βασικό παραγωγό την Ελλάδα και άλλες χώρες των Βαλκανίων και σκοπός του είναι βοηθήσει την επικοινωνία ανάμεσα σ’ αυτές τις παραγωγές και τους επαγγελματίες του αμερικανικού σινεμά. Αρα, το International Project Discovery Forum του Λος Αντζελες υπάρχει για να ενθαρρύνει δημιουργικές συνεργασίες μεταξύ αυτών των δύο κόσμων.

Το φετινό International Project Discovery Forum ξεκίνησε την περίοδο υποβολής σχεδίων, με διορία μέχρι τις 10 Μαρτίου 2014. Τα projects που υποβάλλονται πρέπει να πληρούν τέσσερις προϋποθέσεις:

  • να είναι μια ανεξάρτητη ταινία μυθοπλασίας με ελάχιστη διάρκεια τα 70 λεπτά.
  • να βρίσκεται σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης/pre-production.
  • να έχει ένα ολοκληρωμένο treatment ή σενάριο.
  • να προσφέρεται για διεθνή συμπαραγωγή.

Μετά την περσινή του επιτυχημένη «πρεμιέρα», το International Project Discovery Forum αναζητά φέτος ταινίες από περισσότερες χώρες: Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, ΠΓΔΜ, Ελλάδα, Κόσσοβο, Μοντενέγκρο, Σερβία, Τουρκία, Ρουμανία, Σλοβενία, ή ταινίες που να δικαιολογούν συμπαραγωγή με μια από τις παραπάνω χώρες ή που να υπογράφονται από σκηνοθέτες με Βαλκανική / Ελληνική καταγωγή.

Το 2ο International Project Discovery Forum θα διοργανωθεί στη διάρκεια του 8ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες, από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου, όπου θα παρουσιαστούν 5 – 10 επιλεγμένα projects. Η ταινία που θα βραβευτεί στη διοργάνωση, θα κερδίσει το Aegean Award και, εάν πρόκειται για Ευρωπαϊκό project, τη δωρεάν συμμετοχή του στο MFI του 2015 στη Νίσυρο.

Βιαστείτε να υποβάλλεται την ταινία σας και μάθετε περισσότερα για τη διοργάνωση στο επίσημο site του International Project Discovery Forum.

lagff