Το Animasyros 13 απευθύνει πρόσκληση συμμετοχών και μοιράζεται τα νέα του για τον Σεπτέμβριο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ 27 JAN  /  Flix Team

Animation is great! Και το Animasyros έρχεται για 13η φορά να μας το αποδείξει.

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Animation της χώρας, θα πραγματοποιηθεί για 13η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας πλούσιες θεματικές και διεθνείς συνεργασίες, από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, στο νησί της Σύρου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Με κεντρική θεματική Animation is Great!, στη φετινή του διοργάνωση τιμά τη σκηνή animation της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της Αγοράς, το Animasyros εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την MIFA – Animation du Monde, το μεγαλύτερο παγκόσμιας κλίμακας εμπορικό γεγονός, αναπόσπαστο κομμάτι του Animation Festival of Annecy.

Διαβάστε ακόμη: Animasyros 12. Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Flix

AnimationisGreat!

Η κύρια θεματική της φετινής διοργάνωσης του Animasyros επικεντρώνεται σε μία από τις πιο επιδραστικές σκηνές animation, αυτή της Μεγάλης Βρετανίας, που μεταξύ άλλων έχει επηρεάσει και τον Χαγιάο Μιγιαζάκι και το «Howl’s Moving Castle» του. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα παρουσιαστούν ταινίες – σταθμοί στην ιστορία του, καθώς και καινοτόμοι νέοι δημιουργοί, ενώ δε θα παραλειφθούν και ταινίες με αφορμή τη μουσική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα, καλεσμένοι animators και εκπαιδευτικοί από σχολές animation της Μεγάλης Βρετανίας θα βρεθούν στην Αθήνα και τη Σύρο για masterclasses στο πλαίσιο της Αγοράς

animasyros 13 607

Το Φεστιβάλ

Με τέσσερα διαγωνιστικά τμήματα, Διεθνές & Σπουδαστικό Μικρού Μήκους και Μεγάλου Μήκους (βραβείο κοινού) καθώς και το European Values Award #ThisIsEU – Βραβείο Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θεματικά πανοράματα ταινιών εκτός διαγωνισμού (Διεθνές, Σπουδαστικό & Ελληνικό Πανόραμα, K.ID.S.), το Animasyros13 φιλοδοξεί για ακόμα μία χρονιά να προσελκύσει το ενδιαφέρον καταξιωμένων δημιουργών ταινιών κινουμένων σχεδίων από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, για τη 13η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ επιλέγει ως τιμώμενες χώρες την Τσεχία, σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Κινηματογράφου, καθώς και το Μεξικό, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού.

Dahouse Studio & Animasyros13

To Animasyros13 εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Animation studio Dahouse που έχει ιδρύσει ο Κωνσταντίνος Κακαρούντας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Dahouse θα δημιουργήσει όλα τα προωθητικά βίντεο της φετινής διοργάνωσης, αποκαλύπτοντας ένα κάθε μήνα. Δείτε το πρώτο βίντεο εδώ:

ANIMASYROS13 teaser#1 from Αnimasyros Animation Festival on Vimeo.


Η Αγορά

20 – 21.09.2020 | Αθήνα & 26 – 27.09.2020 | Σύρος

H Αγορά, σημαντικό και οργανικό κομμάτι του Φεστιβάλ Animasyros, κάθε χρόνο διευρύνεται και εξελίσσεται σε σημαντικό πόλο έλξης για επαγγελματίες κάθε κλίμακας από την εγχώρια και την διεθνή σκηνή. Στην 6η έκδοσή της και για πρώτη φορά, η Αγορά συνεργάζεται με την MIFA –Animation du Monde, το μεγαλύτερο παγκόσμιας κλίμακας εμπορικό γεγονός, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Αnimation Festival of Annecy. Συγκεκριμένα η Αγορά διοργανώνει σε συνεργασία με την MIFA-Animation du Monde, ένα 4ήμερο εργαστήριο προετοιμασίας (pitch coaching workshop), που θα πραγματοποιηθεί τόσο στην Αθήνα (Athens Animation Agora) όσο και στη Σύρο, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Το εργαστήριο Animation du Monde, θα διευθύνει η Ζεραλντίν Μπασέ, (Head of Projects, MIFA) και η παραγωγός Κορίν Ντετόμπ του Γαλλικού στούντιο animation Folimage. Το project που θα διακριθεί θα ταξιδέψει στο Φεστιβάλ Annecy 2021 και θα παρουσιαστεί στο MIFA pitches, μπροστά σε κοινό με περισσότερους από 200 επαγγελματίες του χώρου, ενώ προηγουμένως θα έχει παρακολουθήσει ειδικό training workshop. Το κάλεσμα για συμμετοχές στο Animasyros Festival + Agora 13 Pitching Forum & MIFA-Animation du monde Workshop θα ανακοινωθεί σύντομα.

animasyros 13 607

Συνεργασίες | Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation 2020

Το Animasyros δεν περιορίζει τις δράσεις και συνεργασίας του μόνο στη διάρκεια του Φεστιβάλ. Για 4η συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνεται ο Διεθνής Διαγωνισμός Μουσικής για ταινία animation στο πλαίσιο της σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μουσικοί συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλούνται να «ντύσουν» με τη δική τους πρωτότυπη σύνθεση την ταινία μικρού μήκους «Το Παραμύθι του Νερού» του σκηνοθέτη και δημιουργού ταινιών animation Νίκου Ραδαίου. Η επιτροπή αποτελείται από τον Nik Phelps (συνθέτης), τη Μαρία Ανεστοπούλου (διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros), τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο (συνθέτης και επικεφαλής της Σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ), τη Λένα Πλάτωνος (συνθέτης) και τον Δημήτρη Παναγιωτάτο (σκηνοθέτης - διευθυντής Τμήματος Κινηματογράφου New York College).

Οι τρεις καλύτερες συνθέσεις που θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή στις 20 Μαΐου 2020 στο Μέγαρο, θα λάβουν χρηματικά βραβεία και οι βραβευμένοι συνθέτες θα δουν την ταινία να προβάλλεται «ντυμένη» με τη μουσική τους στο Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros της Σύρου. Δείτε την ταινία, βρείτε το έντυπο συμμετοχής και ενημερωθείτε για τους όρους του διαγωνισμού στον σύνδεσμο megaron.gr/cinemusic. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, 17.00 ώρα Ελλάδος.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.