Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Αντζελίνα Τζολί θα τιμηθεί για την συνολική της προσφορά στο Φεστιβάλ του Τορόντο

στα 10

Η Αντζελίνα Τζολί, η οποία θα βρεθεί στο Φεστιβάλ του Τορόντο για την πρεμιέρα της νέας της ταινίας «Without Blood», θα λάβει και το TIFF Tribute Award για την συνολική της προσφορά στο σινεμά.

Η Αντζελίνα Τζολί θα τιμηθεί για την συνολική της προσφορά στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Μπορεί η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Αντζελίνα Τζολί, το «Maria» του Πάμπλο Λαραΐν, να ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας μέσα στις επόμενες μέρες, η ίδια όμως θα λάβει το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ του Τορόντο στις 8 Σεπτεμβρίου για την συνολική προσφορά της σε ένα επίσημο γκαλά κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.

Η Τζολί θα βρεθει εκεί και με την καινούργια της ταινία με τίτλο «Without Blood» για την παγκόσμια πρεμιέρα της. Σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή της Τζολι, η ταινία είναι ένα πολεμικό δράμα βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αλεσάντρο Μπάρικο και αφηγείται το ταξίδι ενός κοριτσιού για εκδίκηση, αλλά και εσωτερικής γαλήνης σε μια περίοδο πολέμου. Στην ταινια πρωταγωνιστούν οι Σάλμα Χάγιεκ και Ντέμιαν Μπιχίρ.

Διαβάστε ακόμα: Βενετία 2024: Η Αντζελίνα Τζολί είναι η Μαρία Κάλλας στο πρώτο κλιπ του «Maria» του Πάμπλο Λαραΐν

Angelina Jolie

Δεν είναι η πρώτη φόρα που η Τζολί έρχεται με ταινία της στο Φεστιβάλ του Τοροόντο, μιας και είχε φέρει επίσης και τις προηγούμενες ταινίες της «First They Killed My Father» και «The Breadwinner», στην οποία ήταν παραγωγός, για να κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα εκεί.

Με το βραβείο αυτό η Τζολί θα προστεθεί στην προνομιούχα λίστα των κατόχων του μαζί με τους Εϊμι Ανταμς, Τζαρέλ Τζερόμ, Κέιτ Μπλάνσετ, Μάικ Λι, Ντούργκα Τσιού-Μπόουζ, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Κλεμέντ Ντουκό, Καμίλ και Ζάο Τάο. Οι τιμώμενοι του βραβείου TIFF Tribute Award τείνουν να έχουν ταινίες στο επίσημο πρόγραμμα του Τορόντο.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 5-15 Σεπτεμβρίου.