Buzz

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται το Ιρακ και θέτει τον πλανήτη προ των ευθυνών του

στα 10

Η Αντζελίνα Τζολί, ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών, επισκέφθηκε οικισμούς προσφύγων στο Βόρειο Ιράκ και επιτέθηκε στις κυβερνήσεις της Αμερικής αλλά και ολόκληρης της Δύσης για την αδράνεια αντιμετώπισης μιας ανθρωπιστικής τραγωδίας χωρίς τέλος.

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται το Ιρακ και θέτει τον πλανήτη προ των ευθυνών του

«Δεν είναι αρκετό να υπερασπίζουμε τις αξίες μας στην πατρίδα μας. Πρέπει να τις υπερασπίζουμε και εδώ, στα στρατόπεδα και στους αυτοσχέδιους οικισμούς στη Μέση Ανατολή, στις κατεστραμμένες πόλεις του Ιρακ και της Συρίας. Κρινόμαστε εδώ και σαν διεθνής κοινότητα και μέχρι τώρα - ακόμη και μετά από τιτάνιες προσπάθειες και καλή θέληση - έχουμε αποτύχει.»

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε έναν οικισμό προσφύγων στο Βόρειο Ιράκ οποίο ζουν 20.000 ενήλικες και παιδιά που επιβίωσαν από τις απαγωγές και τις επιθέσεις των τζιχαντιστών της iSIS.

«Τα παιδιά, οι γονείς των οποίων δολοφονήθηκαν είναι εδώ ασυνόδευτα. Γνώρισα μητέρες που τα παιδιά τους έχουν απαχθεί από τους τζιχαντιστές. Σαν γονιός δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερο τρόμο. Ζουν συνεχώς με την έγνοια τι έχουν απογίνει τα παιδιά τους.

Angelina Jolie Iraq 607

Η Τζολί επισκέφθηκε επίσης και το μεγαλύτερο οικισμό προσφύγων στη Συρία, το οποίο φιλοξενεί 50.000 πρόσφυγες. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 3.8 εκατομμύρια Σύριοι έχουν αποδράσει στο Ιράκ από γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία, ο Λίβανος, η Ιορδανία και η Αιγυπτος.

«Τόσοι πολλοί αθώοι άνθρωποι πληρώνουν το τίμημα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και της ανόδου των εξτρεμιστών. Εκφράζω τη βαθιά μου συμπαράσταση σε όλες τις οικογένειες και τα θύματα ακραίων και βίαιων πράξεων. Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για τις φρικιαστικές ιστορίες των ανθρώπων που επιβίωσαν από τις απαγωγές, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση και οι οποίοι πασχίζουν για τη βοήθεια που χρειάζονται και δικαιούνται. Οι ανάγκες είναι δραματικά περισσότερες από τις πηγές που είναι διαθέσιμες μέσα σε αυτήν την τεράστια κρίση. Χρειάζεται μεγαλύτερη διεθνής βοήθεια.»


Ο,τι κι αν πιστεύει κανείς για την Αντζελίνα Τζολί και την ανθρωπιστική της δράση, είναι λίγοι όσοι θα μπορούσαν να αρνηθούν ότι έχει άδικο.

Διαβάστε ακόμη: