Buzz

Ο Αντριου Γκάρφιλντ υπερασπίζεται τη Μέθοδο

στα 10

Μιλώντας στο Variety ο αγαπημένος ηθοποιός είχε να πει κάποια πράγματα σε όλους όσους κατακρίνουν αυτο τον τρόπο προσέγγισης ενός ρόλου.

Ο Αντριου Γκάρφιλντ υπερασπίζεται τη Μέθοδο

Αρκετοί είναι εκείνοι οι ηθοποιοί οι οποίοι τον τελευταίο καιρό οι οποίοι χρησιμοποιούν τη Μέθοδο όταν ετοιμάζονται για κάποιον καινούργιο ρόλο. Και μπορεί αυτός ο τρόπος της υποκριτικής να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, υπάρχουν όμως αρκετοί επαγγελματίες του χώρου, όπως ο Μπράιν Κοξ, ο Μαντς Μίκελσεν και ο Ντείβιντ Χάρμπορ οι οποίοι δεν φοβούνται να την αποκαλέσουν «επικίνδυνη», «δηθενιά» ακόμα και «αρρώστια». Και πως να μην συμβαίνει άλλωστε όταν παραδείγματα όπως ο Τζάρεντ Λέτο την πήγε στα άκρα δημιουργώντας πανικό στο σετ του «Morbius» και της «Ομάδας Αυτοκτονίας».

Αλλά αυτό δεν πάει να πει πως η Μέθοδος δεν έχει και τους φανατικούς υποστηρικτές της. Ενας από αυτούς είναι και ο Αντριου Γκάρφιλντ ο οποίος, μιλώντας στο Variety, είπε την γνώμη του για αυτή την περιβόητη Μέθοδο. «Υπάρχουν πολλές παρερμηνείες σχετικά με το τι είναι η μέθοδος υποκριτικής, νομίζω. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, και δεν χρειάζεται να είσαι μαλάκας για όλους στο πλατό, είναι στην πραγματικότητα απλώς να ζεις ειλικρινά κάτω από φανταστικές συνθήκες, και να είσαι πολύ καλός με το συνεργείο ταυτόχρονα, να είσαι κανονικός άνθρωπος και να μπορείς να το πετάξεις από πάνω σου όταν χρειάζεται και να μένεις σε αυτό όταν θέλεις να μείνεις σε αυτό.»

Διαβάστε ακόμα: H Lady Gaga μπήκε για τα καλά στο πετσί του ρόλου της για το «House of Gucci»

Andrew Garfield

Μάλιστα φάνηκε απογοητευμένος για το πόσο καθολικά προσβλητική έχει γίνει η «Μέθοδος» τα τελευταία χρόνια. «Με ενοχλεί κάπως αυτή η λανθασμένη αντίληψη, με ενοχλεί αυτή η ιδέα ότι “η Μέθοδος είναι ένα μάτσο βλακείες”. Όχι, δεν νομίζω ότι ξέρετε τι είναι η μέθοδος της υποκριτικής, αν την αποκαλείτε ένα μάτσο βλακείες, ή απλώς συνεργαστήκατε με κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι ηθοποιός της Μεθόδους, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν ασχολείται με τη Μέθοδο.»

Τέλος ο Γκάρφιλντ αποκάλυψε την δική του Μέθοδο που χρησιμοποίησε για τον ρόλο του στην ταινία «Σιωπή» του 2016 σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε, όπου νήστευε από φαγητό και σεξ για έξι ολόκληρους μήνες. «Ηταν πολύ ενδιαφέρον. Είχα κάποια άγρια τριπάκια από το να νηστεύω για τόσο καιρό από σεξ και από φαγητό.»