Buzz

Αν ο Ντον Τσιντλ έπαιζε τον Μάιλς Ντέιβις...

στα 10

Εχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν για την προσπάθεια του Ντον Τσιντλ να κάνει πραγματικότητα το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής του: μια ταινία για τον Μάιλς Ντέιβις στην οποία θα παίζει και θα σκηνοθετεί ο ίδιος. Δείτε σε μια σειρά από υπέροχες (φανταστικές) αφίσες πόσο δίκιο έχει να επιμένει...

Αν ο Ντον Τσιντλ έπαιζε τον Μάιλς Ντέιβις...

Μπορεί ακόμη τίποτα να μην είναι σίγουρο, αλλά όπως όλα δείχνουν το όνειρο του Ντον Τσιντλ για μια κινηματογραφική βιογραφία του Μάιλς Ντέιβις, στην οποία θα πρωταγωνιστεί και θα σκηνοθετεί, μάλλον θα γίνει πραγματικότητα.

Ηταν μόλις πριν λίγο καιρό, όταν η ανακοίνωση μιας βιογραφίας του Ντέιβις με σκηνοθέτη τον Τζορτζ Τίλμαν Τζούνιορ (διαβάστε περισσότερα εδώ), είχε μπερδέψει κάπως τα πράγματα αφού κανείς δεν ήταν σίγουρος πως το Χόλιγουντ είναι έτοιμο όχι για μια, αλλά για δύο βιογραφίες του θρυλικού μουσικού. Επιπλέον, φήμες ήθελαν τον Τσιντλ να εγκαταλείπει το όνειρο της σκηνοθεσίας και να ενσωματώνεται στο πρότζεκτ του Τίλμαν Τζούνιορ, παίζοντας τουλάχιστον τον Ντέιβις στο σινεμά.

Απ' ότι φαίνεται, όμως, ο Τσιντλ επιμένει να κάνει τη δική του βιογραφία του Μάιλς Ντέιβις, έτσι όπως ακριβώς την έχει φανταστεί. Σαν μια γκανγκστερική ταινία, δηλαδή: «Είναι μια ταινία όπου ο Μάιλς Ντέιβις θα ήθελε πολύ να πρωταγωνιστήσει. Χωρίς να αγνοούμε την ιστορία του Ντέιβις, θα προσπαθήσουμε να απεικονίσουμε τη ζωή του περισσότερο κυβιστικά. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας θα διαδραματίζεται το 1979, μια περίοδο στην οποία ο Ντέιβις δεν έπαιζε και γύρω από αυτήν την κομβική περίοδο θα διηγηθούμε τη ζωή του. Σίγουρα πάντως δεν θα είναι μια βιογραφία που θα τον δείχνει από τη γέννηση στο θάνατο.»

Σχολιάζοντας το πρότζεκτ του Τζορτζ Τίλμαν Τζούνιορ, ο Τσιντλ επίσης δήλωσε πως: «Αν ο κόσμος είναι έτοιμος να δει δύο βιογραφίες του Ντέιβις στο σινεμά, αυτό είναι φανταστικό. Θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον δέκα. Δουλεύουμε πολύ στενά με την οικογένεια του και έχουμε δικαιώματα στη μουσική του. Δεν νομίζω, όμως, ότι κανείς θα κάνει την ταινία που ονειρευόμαστε.»

Τυφλή εμπιστοσύνη στον Τσιντλ μοιάζει όμως να έχουν και οι θαυμαστές του Μάιλς Ντέιβις στο ανεπίσημο (αλλά πλήρως ενημερωμένο) milesdavisonline.com στο οποίο μπορεί να βρει κανείς επτά υπέροχες αφίσες σχεδιασμένες από τον Μάικλ Σταντλέντερ που διαπερνούν διαφορετικά στιλ και τεχνοτροπίες προκειμένου να πείσουν τους ιθύνοντες πως η μόνη βιογραφία του Μάιλς που ενδιαφέρει πραγματικά είναι αυτή του Τσιντλ.

Δείτε και τις επτά αφίσες στο gallery και διαλέξτε την καλύτερη.