Buzz

H ζωή του Μάιλς Ντέιβις στο σινεμά!

στα 10

Βασισμένη στο βιβλίο του γιου του μεγάλου μουσικού, Γκρέγκορι Ντέιβις «Dark Magus: The Jekyll and Hyde of Miles Davis», μια ταινία για τον Μάιλς Ντέιβις και την περιπετειώδη ζωή του ετοιμάζεται να γίνει πραγματικότητα...

H ζωή του Μάιλς Ντέιβις στο σινεμά!

Με γνωστή μόνο την παραγωγή, τη βάση για το σενάριο και τον σκηνοθέτη που πιθανότατα θα είναι ο Τζορτζ Τίλμαν Τζούνιορ με προϋπηρεσία το «Notorious», τη βιογραφία του ράπερ Notorious B.I.G., ανακοινώθηκε η ταινία που θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη (χωράει άραγε;) το βιο και την πολιτεία του Μάιλς Ντέιβις.

«Πρόθεση μας είναι να κάνουμε μια ταινία που θα απευθύνεται όχι μόνο στους φανατικούς θαυμαστές του Μάιλς Ντέιβις αλλά και σε όσους δεν έχουν ιδέα ποιος είναι συστήνοντας σε παρθένα αυτιά τη μουσική του. Με τον ίδιο τρόπο που τα "Walk the Line" και "Ray" υπήρξαν ικανά να στρέψουν το βλέμμα του κοινού στις ιστορίες ζωής του Τζόνι Κας και του Ρέι Τσαρλς, θέλουμε μια ταινία αντάξια του μύθου του Ντέιβις που να διασχίζει την πενηντάχρονη καριέρα του ως ενός μουσικού που κατάφερε να ξεπεράσει το χρόνο, το χώρο και τις φυλές».

Κάπως έτσι σκέφτονται μια βιογραφία του Μάιλς Ντέιβις οι παραγωγοί του Τζεντ Ντίκινσον και Νικ Ντέιβις Ρέινς, οι οποίοι βρίσκονται ήδη μπροστά στο δύσκολο έργο της αναζήτησης του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον μεγάλο μουσικό, αλλά και σε όσους θα τον πλαισιώσουν στους ρόλους των Θελόνιους Μονκ, Τζον Κολτρέιν, Ντίζι Γκιλέσπι, Τσάρλι Πάρκερ και Τζίμι Χέντριξ.

Το πρότζεκτ δεν έχει καμία σχέση με την ταινία που προσπαθεί εδώ και χρόνια να κάνει πραγματικότητα ο Ντον Τσίντλ, από την εποχή που έπαιξε τον Ντέιβις στο τηλεοπτικό «The Rat Pack» του 1998. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός, ο Τσιντλ που αρχικά ήθελε να είναι ο ίδιος παραγωγός και σκηνοθέτης σε μια ταινία για τον Ντέιβις να προσχωρήσει στην ταινία του Τίλμαν Τζιούνορ, έχοντας αρκετές πιθανότητες να παραδώσει μια οσκαρική ερμηνεία μεγέθους.